Hajnalka
-1 °C
15 °C

Áramkimaradások voltak a vihar miatt

2005.01.31. 22:48
A nagyerejű széllökések összeérintették a nagyfeszültségű vezetékeket, ezért este 7 órától áramkimaradások voltak Pest megyében és a fővárosban. Az ELMÜ szóvivője szerint a vihar este 11 óra körül elhagyja a megyét, és megszünik az áramkimaradás a térségben.

Este hét órától rendszeres, néhány másodpercig tartó áramkimaradások voltak Pest megyében, és Budapest egyes kerületeiben, így például a II., a XII. és a XIII. kerületben. A rövid ideig tartó áramszünetek egy "nagyon szokatlan időjárási jelenség", a viharos szél miatt következtek be - nyilatkozta az mtv Este című műsorának Boross Norbert, az ELMÜ szóvivője.

"Nagy kiterjedésű üzemzavar nincs

Egész lakónegyedek maradtak rövid ideig áram nélkül, és előfordult, hogy az áramkimaradás a kazánokat is lekapcsolta egyes házakban, így fűtés nélkül maradtak a lakók.

Az áramszolgáltató szóvivője szerint a vihar Pest megye északi részén, a gödi térségben indult el, ahol folyosószerűen vonult át Budapest egyes részein, majd a várakozások szerint este 11 óra körül hagyja el a megyét. A nagyerejű széllökések összeérintették a nagyfeszültségű vezetékeket, amit az automatika lekapcsolt, majd a probléma megszüntével újra visszakapcsolt, ez okozta az áramkimaradásokat.

Boross közölte, jelenleg nagy kiterjedésű üzemzavar nincs, csupán néhány utcát érintő áramszünetről tudnak Budapesten.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.