Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Áramszünet Helsinkiben

2003.08.24. 08:53
Hatalmas áramszünet bénította meg szombat este Helsinkit és körzetének nagy részét. A rendszeres karbantartási munkálatok elvégzése után egy erőműtelepet akartak visszakapcsolni a hálózatra, amikor kábelszakadás történt, és sötétségbe borult a finn főváros és környéke.
A helyi idő szerint 20 óra 20 perckor kezdődött áramszünet mozdulatlanságra ítélte a metrót, a villamosokat és a vonatokat, a közlekedési jelzőlámpák fényének kialvása miatt pedig több helyen közlekedési dugók keletkeztek.

Nem maradtak sötétben

A város központjában 21 órára, a többi érintett térségben pedig fél tízre helyreállították az áramszolgáltatást. A kórházakat és az egyéb segélyszervezeteket nem érintette az áramszünet, és nem érkezett jelentés sebesülésekről sem, bár a vidámparkban egy körhintából mintegy húsz ember kimentéséhez segítséget kellett hívni.

Ilyen hosszú ideig tartó áramszünetet több évtizede nem tapasztalhatott meg a finn főváros lakossága. Az utolsó nagyobb, húszperces áramkimaradás 2001-ben volt Helsinkiben, akkor amiatt, hogy villám csapott az egyik legfontosabb magasfeszültségű távvezetékbe.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!