Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Magyar bankautomata-fosztogatókat ítéltek el Bécsben

2002.07.03. 17:01
Kilenc hónap, illetve egy év elzárásra ítéltek Bécsben négy magyart, akik a pénzkiadó automatákat fosztogatták. A társaság összesen háromezer eurónyi kárt okozott.
Bécsi bankautomatákat fosztogató magyar bandát ítéltek el szerdán az osztrák fővárosban. A négytagú társaság úgy manipulálta a bankjegykiadó automatákat, hogy leragasztotta a pénzkiadó nyílásokat, így az ügyfelek hiába várták a bankjegyeket, azok a gépben maradtak, nem nyílott az automata.

A pénzkiadási művelet így megszakadt, a többségükben feldühödött ügyfelek pedig távoztak. Alig tűntek el azonban az utcasarkon, amikor a bűnözők kezelésbe vették a látszatra meghibásodott automatát. Csak el kellett távolítaniuk a gyanútlan ügyfelek számára észrevehetetlen ragasztószalagot, és máris a kezükben volt a pénz.

Huszonnyolc alkalom, háromezer euró

A módszer nem jövedelmezett rosszul a négy magyarnak, hiszen 28 alkalommal, összesen több mint 3 ezer eurót kaparintottak meg ezzel a módszerrel. Csak egy éber járőrnek köszönhetően sikerült kivonni a forgalomból a ragasztós ügyeskedőket.

Letöltendő börtön az elkövetőknek

Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a négy tettesből hármat 9 hónapi elzárásra ítéltek, amelynek egy részét feltétel nélkül le kell tölteniük. A negyedik tettes - akiről csak annyit tudni, hogy 32 éves budapesti férfi - egyéves, letöltendő elzárást kapott, mert két évvel ezelőtt már hasonló ügyben érintett volt.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.