Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Tóba dobták a kisbabát Brazíliában

2006.01.30. 14:59
Egy műanyag zsákban, a tavon lebegve találtak egy kisbabát Brazíliában. A kéthónapos kislányt vasárnap teljesen egészségesen engedték ki a kórházból.

A brazil tévében egy amatőr felvételt mutattak be, amin látszik, ahogy hosszú faággal próbálják kihúzni a vízből a fekete műanyag zsákot, írja az AP. Az akció sikeres volt, a zsákban egy rózsaszínbe öltöztetett kislányt találtak, akinek életét egy kisebb méretű fadeszka mentette meg, ami fenntartotta őt a víz tetején.

Egy pár lett figyelmes a gyereksírásra szombat délután a brazil Pampulha Lagoon nevű tó partján, Belo Horizonte városában, Sao Paulotól északra. "Egy macska hangjához hasonló zajt hallottam" - mondta Jose da Cruz a Globo televíziónak adott nyilatkozatában. "A zaj aztán egyre erősödött, nem hagyott nyugodni" - tette hozzá.

"A gyerek remek állapotban van. Csodával határos, hogy túlélte a meleget, és vízbe sem fulladt" - mondta el Dr. Claudia Guimaraes kezelőorvos.

A brazil hatóságok vasárnap délután letartóztatták a kislány édesanyját, aki tagadta, hogy vízbe dobta gyermekét, számolt be a Globo. A nő azt állítja, hogy egy csoport hajléktalannak adta át a babát, mert nincs elég pénze, hogy felnevelje.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.