Auguszta
4 °C
22 °C

Koporsóval a bankba

2003.07.23. 10:36
Áltemetési menet élén, bérelt siratóasszonykarral, koporsóban szállította készpénzét Bagdadban egy dúsgazdag iraki üzletember, nehogy kirabolják.
Mohamed al-Timimi a "tranzakcióhoz" a minibuszt - annak tetejére került a koporsó - és a siratóasszonyokat Bagdad al-Kiffah negyedében bérelte, ahol a pénzváltó irodák működnek, és ahol nagyon gyakoriak a fegyveres rablások pénzszállítók ellen. Mivel al-Timimi nagyösszegű dollárt vitt a pénzváltóhoz, a biztonság végett temetésnek álcázta a pénzügyi műveletet.

Amikor a zokogó siratóasszonyok kísérte minibusz megérkezett a pénzváltóhoz, a koporsót méltóságteljesen leemelték a busz tetejéről, bevitték az épületbe és ott megtömték iraki pénzjegyekkel - amelyeken mellesleg még mindig Szaddám Huszein megdöntött elnök képe díszeleg.

Ezután a koporsó általános részvét közepette folytatta útját a minibusz tetején - csak éppen nem a temetőbe, hanem a vállalkozó irodáiba, kijátszva ilymódon a mindenütt leselkedő, de erről a manőverről mit sem sejtő bűnözőket.

A lap értesülése szerint egyébként a módszert a feloszlatott Baasz Párt rejtőzködő volt vezetői is használják: hogy kibújjanak az amerikai-brit erők ellenőrzése alól, bebújnak egy koporsóba és abban közlekednek Irak különböző pontjai között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!