Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Dulakodás egy fővárosi kórházban

2003.08.21. 16:19
Egy siketnéma betegtársának feldühödött hozzátartozói az orvost fellökték, a nővért felpofozták kedden a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak ügyében indít eljárást az ügyben.
A fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház egyik kórtermében ápolt beteg hozzátartozói nehezményezték, hogy a szobában fekvő siketnéma egész nap hangoskodik. Ezt szóvá is tették a kórház személyzetének, és kérték: szállítsák el máshová, mondta el az Indexnek egy kedd délutáni eset részleteit Gáborjáni Szabó Attila, X. kerületi kapitányságvezető.

Az osztály helyszínre érkező orvosa, nővére, valamint a biztonsági személyzet tagjai igyekeztek kitessékelni a lármásan reklamálókat a kórteremből, erre az öt-hatfős társaság az orvost fellökte, a nővért felpofozta. A kórház alkalmazottai nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A kiérkező rendőrökkel két hozzátartozó ment be a X. kerületi kapitányságra, ahol kihallgatták őket. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak ügyében indít eljárást az ügyben.

Az elmúlt év novemberében a gyöngyösi kórházban a biztonsági személyzet rendőri intézkedést kért amiatt, mert hozzátartozójuk elhunytának hírére egy körülbelül ötven tagú roma kisebbségi csoport meglehetősen hangosan juttatta kifejezésre gyászát, s ezzel zavarták a betegek nyugalmát. Akkor az összetűzésben hat civil és hat roma sérült meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.