Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Büntetésben a kirgiz miniszterek

2006.06.20. 15:56
A kirgiz államfő példátlan szigorral bünteti minisztereit: idén nyáron egyikük sem mehet szabadságra. Bakijev szerint a kormánytagok nem dolgoznak rendesen és fegyelmezetlenek.

A kirgiz államfő, Kurmanbek Bakijev megtiltotta az ország minisztereinek, hogy kivegyék nyári szabadságukat, írja a BBC. Úgy véli, a miniszterek nem dolgoznak rendesen, így mindaddig nem mehetnek szabadságra, míg az ország számára kulcsfontosságú ügyekben nem történik érdemi előrelépés.

Bakijev, aki a népfelkelésben leváltott Aszkar Akajevet követte az államfői székben, tavaly márciusi hatalomra jutása óta küzd a bűnszövetkezetek működése ellen, és az életszínvonal javítására irányuló gazdasági reformokért.

„Elérkezett az idő, mikor dolgozni kéne, nem pihenni” – mondta a kormányülésen. „Ha megtudom, hogy valaki szabadságra megy december előtt, azonnal lépni fogok” – fenyegette Bakijev a minisztereket. Fegyelmezetlenséggel vádolta a kormány tagjait, és jelezte, hogy a szigor egészen addig tart, míg el nem készül a jövő évre szóló költségvetés, és az ország fűtőrendszere készen nem áll a télre.

Utasította a minisztereket arra is, hogy rövidítsék le külföldi utazásaikat, helyette foglalkozzanak az ország belügyeivel. A kirgiz közalkalmazottak általában több hétig tartó szabadságot vesznek ki júliusban és augusztusban, így ebben az időszakban gyakorlatilag megáll a politikai élet.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!