Ágnes
-11 °C
-4 °C

Vádemelés a balástyai rém ellen

2003.03.07. 14:35
Öt nő meggyilkolásával vádolja a balástyai Szabó Zoltánt a Csongrád Megyei Főügyészség, a vádiratot átadták a Csongrád Megyei Bíróságnak.
A megyei főügyészség több emberen, előre kitervelten, nyereségvágyból és más aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit. Emellett a lőfegyverrel való visszaélés is szerepel a vádpontok között, ugyanis a férfi tanyáján a házkutatáskor találtak egy pisztolyt.

Lőrinczy György főügyész pénteki szegedi tájékoztatóján elmondta: a 35 éves Szabó Zoltán 1998 áprilisa és 2000 nyara között követte el az emberöléseket.

Elcsalta, megölte, elásta

A főügyész állítása szerint a férfi a balástyai presszóban két alkalommal ismerkedett meg egy-egy helybéli lánnyal, akiket a tanyájára csalt, ott többször fejbe vágta, megfojtotta őket, majd mindkét holttestet elásta a közelben.

Lőrinczy György elmondta, hogy a harmadik áldozattal egy út mellett ismerkedett meg a férfi, aki a lányt közösülési szándékkal egy vasúti pálya közelébe vitte. Ott egy kővel fejbe vágta, megfojtotta és a sínekre tette, később egy tehervonat átment a holttesten.

A főügyész elmondta: a negyedik áldozatot a férfi ügyet intézni hívta egy tanyára, ám út közben megfojtotta és eltemette. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az ötödik nőt közös üzletelés ígéretével csalta a tanyájára a férfi, miután több mint 300 ezer forint kölcsönt felvetetett vele. A férfi őt is megfojtotta, a holttestet elásta a tanya közelében, a pénzből pedig motort vett.

Beszámítható

Az elmeorvosi szakértő megállapítása szerint a férfi nehezen viseli a feszültségeket, lényeges számára, hogy megbüntesse azt, aki sérelmet okoz neki, továbbá zavart a szexuális élete és ezt leplezni akarja. A szakvélemény szerint ez a tudati állapot nem érinti a férfi beszámíthatóságát.

A Csongrád megyei rendőrkapitányságon pénteken cáfolták azt a sajtóhírt, miszerint korábban meggyanúsították volna a 35 éves férfit a Balástya környékén 1998-99-ben elkövetett gyilkosságokkal. Akkor két év alatt öt prostituáltat gyilkoltak meg az alföldi tanyavilágban.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!