Orsolya
7 °C
17 °C

Fejberúgta a részeg matróz az utast

2003.08.22. 08:26
A külföldi és magyar turisták szeme láttára rúgta fejbe hajójának egyik utasát egy matróz a Balatonon. A hajó személyzete megpróbálta eltussolni az ügyet, de az utasok ezt megakadályozták.
Az eset a badacsonyi kikötőben történt. A Badacsonyból Fonyód felé közlekedő hajójáratra rengeteg utas állt sorba. A fedélzetről egy matróz a beszálló utasokat folyamatosan hangosan szidalmazta, sértegette az utasokat.

Az egyik utas ezt szóvá tette, mire a matróz egy jól irányzott rúgással válaszolt neki. Az ötven éves férfi arcát - ahol a rúgás érte - azonnal elborította a vér. A vele lévő felesége és kislánya sírva kérte a többi utas segítségét.

A többiek kihívták a rendőröket, azonban a hajó személyzete megpróbálta eltussolni az ügyet. A kapitány a menetrendre hivatkozva el akarta indítani a hajót, azonban ezt az utasok megakadályozták. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást a matróz ellen.

A matrózról egyébként kiderült hogy erősen ittas állapotban volt. A hajózási társaság fegyelmi eljárást indít a hajós ellen, feltehetően az állásába kerül a részeg garázdálkodás.