Natália
-3 °C
7 °C

Busz ütközött egy lengyel kamionnal a 3-as főúton

2006.02.15. 11:23
Frontálisan karambolozott az Agria Volán menetrend szerint közlekedő autóbusza egy kamionnal Heves megyében a 3-as úton.

Három halottja és nyolc sérültje van annak a balesetnek, amely szerda délelőtt, tíz óra után pár perccel történt Heves megyében, a 3-as főút Kápolna és Detk közötti szakaszán. Az Agria Volán menetrend szerint közlekedő autóbusza ütközött össze egy lengyel kamionnal, közölte a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

A kamion egy hosszú kocsisort kezdett előzni, és mivel a manővert nem tudta befejezni, frontálisan ütközött a szemközti sávban közeledő busszal, számolt be az Indexnek Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a helyszíni szemle elsődleges megállapításairól. A busz Kerecsend felől tartott Pest irányába, körülbelül tizenöt utassal.

Három halott

A balesetben életét veszítette a kamion és a busz sofőrje, valamint meghalt egy utas is, egy fiatal nő, mondta el a főhadnagy. A holttesteket tűzoltók emelték ki az összeroncsolódótt járművekből. A balesetnek nyolc sérülje is van, állapotukról egyelőre nem tudni biztosat, a rendőrség információi szerint könnyebb sérülésekkel vitték őket az egri kórházba.

Az érintett szakaszon a műszaki mentés és a helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a közeli települések útjaira terelték.

Legutóbb január 7-én történt halálos buszbaleset Magyarországon, akkor is hárman haltak meg, amikor árokba csúszott és felborult egy menetrendszerinti busz Fejér megyében.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.