Piroska
-10 °C
1 °C

Húsz év egy zacskó marihuánáért

2005.05.27. 07:54
A 28 éves ausztrál nő 4,1 kilogramm marihuánát próbált Bali szigetére vinni. A szigorú indonéz törvények alapján akár halálra is ítélhették volna. Ügyvédei szerint a cuccot hordárok tették a csomagjába egy kábítószercsempész-akció keretében.
Húsz évi börtönre ítéltek egy ausztráliai nőt pénteken az indonéziai Bali szigetén kábítószer-csempészés vádjával.

A 27 éves Schapelle Corby ausztráliai kozmetikusnőt tavaly októberben tartóztatták le a híres turistaparadicsom repülőterén, miután csomagjában 4,1 kilogramm marihuánát találtak.

#alt#
Schapelle Corbyt
Corby kezdettől fogva ártatlanságát hangoztatta, azt állította, hogy a kábítószert tudtán kívül tették bele a táskájába. Ügyvédei szerint a drogot még Ausztráliában tették bele a csomagjába a hordárok egy kábítószercsempész-akció keretében.

Schapelle Corbyt a szigorú indonéz törvények alapján akár halálra is ítélhették volna. Az ügyészek életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérték.

Halálos bűn

Tavaly két thaiföldi és egy indiai állampolgárt ki is végeztek a délkelet-ázsiai országban a nemzetközi kegyelmi felhívások ellenére. Az ausztráliai közvélemény nagy része, amely élő televíziós adásban követhette a pert, ugyanakkor meg van győződve a fiatal nő ártatlanságáról. John Howard ausztráliai kormányfő viszont, bár megrendülését hangsúlyozta az üggyel kapcsolatban, arra szólította fel pénteken honfitársait, hogy fogadják el az ítéletet.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.