Elemér
5 °C
16 °C

Rendőröket bántalmaztak a bécsi operabál ellen tüntetők

2004.02.20. 06:08
Öt osztrák rendőr könnyebben megsérült, amikor a rendfenntartó erők csütörtökön este összecsaptak a bécsi operabál ellen tüntetőkkel.
A bécsi operabál ellen immár hagyományosnak számító tüntetésen az idén mintegy 450 ember vett részt. A felvonulók a bállal együtt elítélték a kapitalizmust és az Egyesült Államokat.

A felvonulók közül többen kövekkel és üvegekkel dobálták meg a bécsi operaház körül felsorakozott rendfenntartó erőket. A rendőrök hét tüntetőt őrizetbe vettek.

A második világháború után 48. alkalommal rendezték meg a bécsi operabált, a rendezvényhez szinte hagyományosan kapcsolódó tüntetéssel egyetemben. A város nincstelenjeinek és "söpredékének" szervezett mulatság - a szervezők bevallása szerint - fricskája az elit rendezvénynek.

Radikális Fedél nélkül

A világhírű bécsi Operabállal elleni tüntetést a "Fedél nélkül" osztrák megfelelője, az "Augustin" szervezte.

Három éve kicsit durvábbra sikerült a demonstráció: 42 embert őrizetbe vettek, 17 személy megsérült, mikor 1500-an tüntettek az oprabál ellen.

Az idei bécsi operabál nevezetesebb külföldi vendégei között volt Aleksander Kwasniewski lengyel államfő, Ana Palacio spanyol külügyminiszter és Andie MacDowell amerikai színésznő.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.