Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Rendőröket bántalmaztak a bécsi operabál ellen tüntetők

2004.02.20. 06:08
Öt osztrák rendőr könnyebben megsérült, amikor a rendfenntartó erők csütörtökön este összecsaptak a bécsi operabál ellen tüntetőkkel.
A bécsi operabál ellen immár hagyományosnak számító tüntetésen az idén mintegy 450 ember vett részt. A felvonulók a bállal együtt elítélték a kapitalizmust és az Egyesült Államokat.

A felvonulók közül többen kövekkel és üvegekkel dobálták meg a bécsi operaház körül felsorakozott rendfenntartó erőket. A rendőrök hét tüntetőt őrizetbe vettek.

A második világháború után 48. alkalommal rendezték meg a bécsi operabált, a rendezvényhez szinte hagyományosan kapcsolódó tüntetéssel egyetemben. A város nincstelenjeinek és "söpredékének" szervezett mulatság - a szervezők bevallása szerint - fricskája az elit rendezvénynek.

Radikális Fedél nélkül

A világhírű bécsi Operabállal elleni tüntetést a "Fedél nélkül" osztrák megfelelője, az "Augustin" szervezte.

Három éve kicsit durvábbra sikerült a demonstráció: 42 embert őrizetbe vettek, 17 személy megsérült, mikor 1500-an tüntettek az oprabál ellen.

Az idei bécsi operabál nevezetesebb külföldi vendégei között volt Aleksander Kwasniewski lengyel államfő, Ana Palacio spanyol külügyminiszter és Andie MacDowell amerikai színésznő.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.