Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Békés megyében találták a legtöbb ittas autóvezetőt

2005.03.29. 12:50
Békés megyében a megszondáztatott autósok 5,1 százaléka bizonyult ittasnak, Tolna megyében az autósok 0,22 százaléka bukott le. A rendőrség szigorított közúti ellenőrzést tartott az elmúlt öt napon, országszerte 678 ittas sofőrt találtak.

Húsvétkor több mint ötvennégyezerszer szondáztattak autósokat a rendőrök országszerte. Hétfő estig 678 sofőr bizonyult ittasnak az ellenőrzéseken, derült ki az összesítésből, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adott ki kedden.

Az elmúlt öt napon történt hatszáznegyven balesetből negyvenet okozott alkoholos befolyásoltság alatt álló autóvezető. A többi 638 esetbe beleszámítanak a balesetet nem okozó ittas sofőrök és a részeg kerékpárosok is.

Nyolc halálos balesetből kettőnél volt ittas a sofőr

A hatszáznegyven balesetből nyolc végződött halállal, ebből kettőnél volt ittas a sofőr. A súlyos sérüléssel járó 94 balesetből húsz esetben fogyasztott alkoholt az érintett autós. Személyi sérüléssel nem, de anyagi kárral járó baleset összesen négyszázhúsz történt, itt a balesetet okozók közül hárman voltak ittasak.

A legtöbbet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szondáztattak a rendőrök: csaknem hatezer esetben fújatták meg a szondát, és ebből harmincnyolc esetben volt ittas az ellenőrzött személy. Négyezernél többször szondáztatott Hajdú-Bihar megye, Pest megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrsége. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 833 esetben fújatták meg a szondát.

Békésben fogták meg a legtöbb ittas vezetőt

A legtöbb ittas sofőrt Békés megyében leplezték le: háromezer-háromszáz ellenőrzésből 172 esetben találtak alkoholos befolyásoltság alatt álló autóvezetőt, ez 5,1 százalékos arányt jelent. Országosan valamivel több mint 1,18 százalék lett az ittas sofőrök aránya az összes ellenőrzötthöz képest.

A legkevesebb ittas személyt Tolna megyében találták, itt ezerhétszáz szondáztatás után mindössze négy sofőr, tehát a vizsgált autósok 0,22 százaléka bukott le.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.