Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Életfogytigot kapott a nagyszakácsi baltás gyilkos

2006.10.12. 12:04
Első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság azt a férfit, aki márciusban egy betörés során baltával szétverte egy idős nő fejét.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték csütörtökön a nagyszakácsi gyilkost a Somogy Megyei Bíróságon. A 44 éves helybeli férfi idén márciusban egy délelőtt segített egy 93 éves nőnek tűzifát aprítani. Amikor végzett a munkával, bement a lakásba és kérte a fizetségét, s ekkor látta, hogy az idős asszony egy műanyag dobozban tartja a megtakarított pénzét a hűtőszekrényben.

A férfi elhatározta, hogy este visszatér, és ellopja a pénzt. Délután lerészegedett, majd visszament a házhoz, és a villlanyóraszekrényben lekapcsolta a biztosítékot. Betörte az ablakot, és bemászott a házba, az idős asszony azonban felébredt, és megpróbált felkelni. A férfi ekkor visszanyomta az ágyra és a fejsze fokával több ütést mért az arcára, majd az áldozat fejére egy párnát rakott. Az idős nő azonnal belehalt sérüléseibe.

A férfi ezután magához vette a pénzesdobozt és hazament. Otthon a pénz dobozát és az elkövetéshez használt kesztyűt elégette. A megszerzett körülbelül 70 ezer forinttal másnap Marcaliba utazott, és egy mobiltelefont valamint egy karórát vásárolt.

A forró nyomon elinduló rendőrök hamar elfogták, a férfi pedig beismerő vallomást tett. Az egyelőre nem jogerős ítélet szerint legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.