Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Magyar bankkártya-hamisítókat fogtak Szardínián

2006.08.22. 18:44
Letartóztattak az olaszországi Szardínia szigetén egy öttagú magyar bankkártya-hamisító bandát. A csoport kártyák klónozásával foglalkozott és csak 2005-ben 10 millió eurót emelt le bankszámlákról.

A bűnbandát a magyar, a német és az olasz bűnüldöző hatóságok közös nyomozása eredményeként fogták el hétfőn a szardíniai Porto Torres óvárosában.

A csoport több éve foglalkozott hamisítással és csak 2005-ben 10 millió euró bevételt ért el. A hatóságok kitartóan követték a bandát Trentino Alto Adige (Dél-Tirol) tartományból Toszkánán át egészen Szardíniáig.

Kém-mikrochip az automatában

Az öt férfi - két testvér, egyikük fia, valamint további két személy - "operatív központként" egy német rendszámú lakókocsit használt. A lakókocsit felszerelték minden olyan szerkezettel, amelyek szükségesek voltak a hitelkártyák és a bankautomaták "klónozására".

A csoport Szardínián azt tervezte, hogy a benzinkutaknál lévő bankautomaták nyílásába "kém-mikrochipeket" helyez el, amelyek képesek dekódolni, és elküldeni a bankkártyák adatait a lakókocsiban működő fogadóállomáshoz. A bankkártyák lemásolása ezzel szinte automatikussá vált volna.

A csaknem tökéletes terv végül meghiusult: a Porto Torresben parkoló lakókocsi gyújtása egy hibás kulcs miatt elromlott. A bankkártya-klónozási akciót ezért elhalasztották néhány nappal, amíg megérkezett volna egy másik kulcs Németországból.

Költekeztek

Az öt férfi addig azzal töltötte a napot, hogy a városban és környékén aprólékosan tanulmányozták a bankautomatákat. Esténként viszont a legjobb éttermeket látogatták, nem takarékoskodtak a pénzzel és mindenütt busás borravalókat is hagytak.

A csoport letartóztatásához néhány másolt kártya vezetett, mert azok nem működtek egy-két helyi automatában.

Közben Magyarországon, szinte ezzel egy időben a rendőrség a banda által készített mintegy 500 másolt bankkártyát talált meg.

A csoport tagjait letartóztatták, jelenleg Sassari város San Sebastiano börtönében tartják fogva őket.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!