Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Az úttörőtábor a tévébe megy

2001.07.21. 12:26
Szombat este véget ér a Viasat3 Bár című vetélkedője, amely az első magyar valóságshowként írta be magát a magyar televíziózás történetébe. A döntő megmérettetés előtt a két versenyben lévő fiút faggattam. Kérdéseim versenyt futottak a két fiú vérében keringő jelentős mennyiségű alkohollal.
Tiger, Tibi és a lengeruhás reklámlányok
Este tíz óra után a hangulat már öles léptekkel igyekezett az egyes hozzáértők által csak tetőfoknak nevezett csúcspont felé. A bárban stüszisapkába és monokinibe bújtatott lányok kínálgattak a népnek valami újfajta röviditalt, miközben a dobhártyákat édes zsibbadásba hajszolva dübörgött a műsor főcímzenéje. Ezerrel folyt a marketing-hittérítés, de a versenyben maradt szereplők, Tiger és Tibi nem nagyon érzékelhették ezt a stábnak fenntartott kerthelyiség félhomályából, ahová a Bár fényei elől menekültek.

- Nemrég még úgy nyilatkoztatok, hogy bárki nyerje is meg az ötmillió forintos fődíjat, mindenképpen megosztoznátok a nyereményen. Ha te győznél, kinek és mennyit adnál ebből a pénzből?

(Tiger): - Nem szeretnék erről beszélni, amíg nincs nálam a pénz. Még nem láttam a nyereményt, ezért nem is akarom elkölteni.

- Nincs eleged abból, hogy már két és fél hónapja kamerák kereszttüzében élsz? Nem nyomaszt már a bezártság?

- Örülök, hogy végre hazamehetek. Érdekes volt a Bárban töltött tíz hét, de jó érzés, hogy holnap véget ér a műsor. Biztos, hogy hiányozni fog a stáb és a show, ezért valószínűleg többször meg fogom nézni az adásokat videón. De ezzel még inkább várok egy-két hónapot, mivel kicsit belefáradtam a Bárba - mondta, majd egy laza mozdulattal átkarolta a mellette gyanútlanul elsuhanó erőteljes másodlagos nemi jelleggel megáldott miniszoknyás nőt, és eltűnt a sötétben.

Tiger vagy Tibi?

A bennem maradt kérdések szinte nyomasztottak, ezért a bárpult felfedezése helyett inkább a másik játékos keresésére indultam. Egy ír tévéstáb fojtogató ölelésében sikerült rátalálnom, amint éppen ékes angolsággal nyilatkozott a valóságshow első kelet-európai vadhajtásáról, az ötmilliós nyereményről és egyéb hasonlókról. Nem sokára én is sorra kerültem, és annak ellenére kedélyesen elbeszélgettünk, hogy a szervezetében felhalmozódott égetett szesz és sör mellékhatásaként valószínűleg a fenébe kívánta a sajtót annak összes munkatársával együtt:

- Szerinted ki fog nyerni szombat este?

- Valószínűleg Tiger, mivel ő a népszerűbb a nézők körében. Én egyébként is csak a szerencsémnek köszönhetem, hogy eljutottam a döntőig. Tulajdonképpen Napsugárnak kéne holnap este a székemben ülnie, a kocka azonban nekem kedvezett, amikor a múlt heti adás előtt a szerencsére bíztuk a mínusz és plusz pontok sorsát. Ráadásul szerintem a nézők még mindig nem tudják megbocsátani, hogy a döntésem miatt választaniuk kellett a két legkedveltebb játékos, Tiger és Napsugár között.

- Mit kezdenél a nyereménnyel, ha esetleg mégis téged választanának a nézők?

Már csak 1 nap
- Ezen nem szoktam gondolkodni. Biztos, hogy elvinném Tigert Ausztráliába, de például azt az egymillió forintot, amit Tiger Napsugárnak ajánlott fel, én inkább egy alapítványnak adnám.

- Kikkel fogod tartani a kapcsolatot a műsor után is?

- Szinte mindenkivel. Ahogy az már kiderült, Napsugarat annyira nem kedvelem, de egyedül Zsanziról gondolom azt, hogy nem illett a társaságba. A legtöbb szereplő egymástól pár száz kilométerre lakik, de azért biztos, hogy fogunk találkozni.

- Milyen terveid vannak? Mihez szeretnél kezdeni a műsor után?

- Egyelőre egy állást szeretnék találni. A Bár előtt hosszú ideig Angliában éltem, különböző alkalmi munkákból tartottam el magam, most már valami biztos állást szeretnék. A Viasat3 pedig ugyan semmit nem mond a jövőnkről, de lehet, hogy néhányunkat alkalmazni fog, mint bemondót vagy műsorvezetőt

Miközben Tibit hallgattam, és lassan kortyoltam az ismeretlen márkájú röviditalt, az udvaron terpeszkedő kerthelyiségben, a koromfekete éjszakában a stáb tagjai összeborulva iszogattak, csókok csattantak, vaskos tréfák repdestek. A hangulat a nyolcvanas évek végének ideológiától mentes úttörőtáborait idézte, csak a tábortűz és a szalonnasütés maradt el, valószínűleg tűzvédelmi okokból. A szereplők és a stáb közt érezhető a baráti viszony, a hangulatos belvárosi piknik azonban nem szüremkedik át a tévéképernyőkön. Az összefoglalókból inkább csak a Bárban uralkodó erőltetett jókedv érezhető, amit nem messze az igazán izgalmas eseményektől csak néhány lengeruhás reklámlány és pár exhibicionista tizenéves görcsös igyekezete tart életben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.