Ambrus
-7 °C
3 °C

Hatszázmilliós számlacsalást lepleztek le Baranyában

2001.10.26. 22:31
Hatszázhuszonöt milliós számlacsalást lepleztek le Baranya megyében. A fiktív számlákat több vállalkozás és magánszemély állította ki az elmúlt években. Az APEH nyomozói most fejezték be a vizsgálatot, és vádemelési javaslattal átadták az ügyet az ügyészségnek.
A számlák kiállítói - 19 cég és egyéni vállalkozó - nem válogattak a hamisítványok tevékenységi körét illetően - értesült a tv2. A hamisított számlák pörkölt árpa, bányászati tartóelem, mozdonyalkatrész értékesítéséről, kettős könyvelés oktatásról szóltak, de az APEH munkatársai találtak az Európai Uniós csatlakozásról szóló előadássorozat szervezéséről is találtak számlát. A legnagyobb összegű számlán a tevékenységi kör egy "ipari park számítógépes digitális feldolgozása" volt.

A fiktív számlákat kiállító cégek a magyar mellett orosz, ukrán és moldáv tulajdonban vannak. A nyomozás legújabb eredménye, hogy egy magyar könyvelőiroda irányította a hamisszámla-forgalmat.

A cégek 625 millió forint értékben állítottak ki fiktív számlát, az állam kára eléri a 200 millió forintot. A korábban előzetesben lévő vádlottak, most szabadlábon védekezhetnek, ketten az elkövetők közül azonban szökésben vannak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.