Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Célkeresztben Bukarest polgármestere

2001.11.07. 13:26
Célkeresztbe helyezték Bukarest polgármesterét, Traian Basescut születésnapja alkalmából. A célkereszt virtuális. A személyes honlapján található játékban a polgármester fejére a dartsban használatos nyilakat lehet dobálni. A magyar weben a politikusokat "nagyvadként" vadásszák.

A sajátosan őszinte és megnyerő stílusáról ismert román politikus, Traian Basescu, Bukarest főpolgármestere és a Demokrata Párt elnöke, honlapján születésnapi ajándékként egy célba dobálós játékot helyeztek el. (A politikus 1951. november 4-én született.) A cél nem más, mint maga Basescu, az eszközök pedig alaposan élesített darts-nyilak.

"Megnyerted azt a jogot, hogy rosszindulatú pletykát terjessz Basescuról"

A játéknak öt szintje van, az Index tesztelőjének csupán a harmadik szintig sikerült eljutnia. Célba dobálás után, a megfelelő pontszám elérésekor ehhez hasonló üzenetek jelennek meg: "Megnyerted azt a jogot, hogy rosszindulatú pletykát terjessz Basescuról". Ha a próbálkozás sikertelen, akkor ez jelenik meg: "Nincs ahhoz gyomrod, hogy megemészd Basescut".

Traian Basescu egyik választási plakátja. Egyedi színfolt

A vicces játék nem hackerek műve, a politikus tudott a honlapot fenntartó reklámügynökség sajátos ajándékról, és jót mulatott rajta. Basescu véleménye szerint a játék az internetezők szimpátiájának elnyerésére irányul. A politikus személyes honlapja egyébként üde színfolt a román webes világban.

Traian Basescu az IMAS román közvélemény-kutató cég márciusi felmérése szerint a harmadik legnépszerűbb politikus Romániában 62 százalékos bizalmi indexszel, őt csupán Adrian Nastase miniszterelnök (69 százalék) és Ion Iliescu államfő (64 százalék) előzi meg.

Magyar nagyvadak

A politikusok virtuális kereszttűzbe való helyezése a magyar weben sem ismeretlen. A magyar citrom (www.magyarcitrom.hu) oldalán büntetőjogi következmények nélkül lövöldözhetünk nagyvadakra: valamennyi parlamenti párt elnökére, Csurka Istvántól Kuncze Gáborig, a kormányfőre vagy épp az SZDSZ NetPártjának első emberére, Magyar Bálintra is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.