Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Őrizetben a bátaszéki gyilkosság gyanúsítottja

2003.06.03. 17:38
Beismerte tettét az a fiatalember, aki április 7-én, jelentős tartozásai miatt, megölte és kirabolta egy benzinkút kezelőjét. A férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indult eljárás.
Őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint a bevételért meggyilkolt egy benzinkutast Bátaszéken - jelenti a HavariaPress. A tolnai kisváros benzinkútjának kezelőjét április 7-re virradó éjszaka gyilkolták meg több késszúrással. A rablógyilkos a helyszínről háromnapi bevételt, csaknem 700 ezer forintot vitt el. A rendőrség már a helyszíni szemle alapján feltétezte, hogy a tettes ismerhette a kútkezelőt.

A közeli Dunaszekcsőn még aznap előkerült egy véres szabadidőruha, egy cipő és egy Avanti feliratú pénzkazetta. A nyomok vizsgálata, illetve az áldozat ismeretségi körének felderítése alapján a nyomozók felfigyeltek egy büntetlen előéletű bátaszéki férfira. A huszonéves férfi rendszeresen látogatta a helyi benzinkutat, és több más körülmény is ráterelte a gyanút. A szakértői vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy a gyilkosság helyszínén talált nyomok egy része a férfitól származik. A többször kihallgatott 22 éves gyanúsított végül hétfőn beismerte a gyilkosság elkövetését.

Elmondása szerint jelentős tartozásai voltak, s amiatt volt szüksége a pénzre. A fiatal támadó késsel felfegyverkezve látogatta meg az ismerős benzinkutat, és azonnal nekirontott a kutasnak. A férfiba addig vagdosta a kést, amíg a kutas életjelet adott, majd magához vette a pénzes kazettát. Végül bezárta maga mögött az ajtót, és gyalog indult el a helyszíntől egy kilométernyire lévő kocsijához. A kocsiban számolta meg az elvitt pénzt, és ott vetette le véres ruháit is, melyeket egy dunaszekcsői kukába dobott ki. A férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indult eljárás.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!