Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Harminc évre ítélték a bátaszéki benzinkutas gyilkosát

2005.09.06. 15:37
Hatvan késszúrással ölte meg ismerősét egy bátaszéki férfi. A benzinkutas gyilkosa legkorábban harminc év múlva szabadulhatna.

Legkorábban harminc év után szabadulhat a Pécsi Ítélőtábla jogerős döntése értelmében az a férfi, aki a vád szerint meggyilkolt egy benzinkutast Bátaszéken. A tolnai kisváros benzinkútjának kezelőjét még 2003. április 7-én éjszaka hatvan késszúrással ölte meg az akkor 22 éves bátaszéki fiatalember.

Hatvan döfés és szúrás

A rablógyilkos a helyszínről háromnapi bevételt, csaknem 700 ezer forintot vitt el. Dunaszekcsőn még aznap előkerült egy véres szabadidőruha, egy cipő és egy Avanti feliratú pénzkazetta. A gyanúba keveredett bátaszéki férfiról kiderült, hogy rendszeresen látogatta a helyi benzinkutat. A vádlott állítása szerint tartozásai miatt volt szüksége a pénzre. Késsel felfegyverkezve látogatta meg az ismerős benzinkutast, aki már lefekvéshez készülődött, de beszélgetésbe elegyedett vele. A fiatalember ekkor nekirontott a kutasnak, és összesen 53-szor vágta bele a kést. Ezután magához vette a pénzes kazettát, amit kiürítve, véres ruháival együtt eldobott, és amelyet egy hajléktalan később megtalált.

A vádlottat első fokon a Tolna Megyei Bíróság életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte, azzal a kiegészítéssel, hogy legkorábban 30 év után lehessen szabadlábra bocsátani. A nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt kimondott ítéletet kedden a Pécsi Ítélőtábla is helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!