Auguszta
4 °C
22 °C

Anyavédő testvérgyilkosság

2006.04.05. 12:39
Családon belüli erőszak vezetett a Kecskemét mellett történt testvérgyilkossághoz. A 35 éves nő a saját testvérétől próbálta védelmezni magatehetetlen édesanyját. Felindulásában végül szíven szúrta 40 éves bátyját, amiért a bíróság két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Dulakodás közben több késszúrással megölte testvérét az a kecskeméti nő, akit jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla.

Az ítélet szerint a 35 éves Kapás Ibolya Margit egy Kecskemét melletti tanyán élt gyermekeivel és édesanyjával, valamint negyvenéves bátyjával. Tavaly június 10-én a nő testvére egész nap borozott, így az esti órákra lerészegedett. Kapás Ibolya Margit és gyermekei tévét néztek, majd elaludtak.

Később az asszony arra ébredt, hogy testvére ráfekszik a 88 éves anyjukra. Ekkor jutott eszébe, hogy magatehetetlen, ágyhoz kötött édesanyja azt mondta, korábban a férfi - azaz a fia - több alkalommal is megerőszakolta. Ezért a nő az ágyhoz ment, és lehúzta az idős asszonyról a testvérét.

Dulakodni, vitatkozni kezdtek, az udvarra kerültek, majd mindketten a földre estek. A házba visszatérve a konyhában a férfi egy virágcserepet dobott húga felé, de nem találta el. A történtek miatt felindult állapotba került asszony ekkor a mosogatóból előkapott egy kést, és többször a testvérébe szúrta. A férfi a konyhában összeesett, a nő ekkor hívta ki a mentőket. A férfi életét már nem lehetett megmenteni, a szívét ért szúrás miatt még a mentőautó kiérkezése előtt meghalt.

A bíróság erős felindulásból elkövetett emberölés büntettében találta bűnösnek Kapás Ibolya Margitot, ezért két év, végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.