Ambrus
-7 °C
3 °C

Kamu volt Beckham családjának elrablása

2003.06.02. 17:36
Megalapozatlannak ítélte a gyanú szerint Beckham családjának elrablására készülő öt bevándorló elleni vádakat egy brit bíróság. Az ügy koronatanújáról kiderült, hogy megbízhatatlan, a történetet valószínűleg a sztorit lehozó bulvárlap tízezer fontja inspirálta.
Ejtették a vádakat az állítólag Beckham családjának elrablására készülő kelet-európai bevándorló ellen Nagy-Britanniában. A News of the World című vasárnapi bulvárlap még tavaly novemberben közölt "szenzációs" leleplező riportot az egykori Spice Girl Victoria Beckham és két gyermekének elrablására szőtt tervről.

Beépültek

A lap állítása szerint oknyomozó újságírójuk "beszivárgott" a román és koszovói illegális bevándorlók öt fős csoportjába. A lap állítása szerint a csoport ötmillió fontot követelt volna Beckhamtől családjáért.

A hírre a rendőrség politikusoknak kijáró megerősített védelmet biztosított az amúgy is magántestőrök védelmét élvező, multimilliomos sztárcsaládnak. A News of the World kiadta informátorát is, a rendőrség hamarosan őrizetbe is vette az állítólagos emberrablókat.

Megbízhatatlan tanú

A bírósági eljárás során azonban a szintén koszovói albán származású koronatanú "megbízhatatlannak bizonyult. Mint kiderült, a bulvárlap tízezer fontért vette meg a sztorit a szintén illegális bevándorló, parkolóőrként dolgozó büntetett előéletű férfitól.

Az ügyben eljáró bíró a vád ejtése mellett döntött. Az esetet a brit főügyész elé terjesztette. A brit bulvársajtóban az utóbbi időben gyakorlattá vált, hogy komoly pénzeket fizetnek bármilyen, a sztárokról szóló történetekért bárkinek. A bíró a főügyész jogi állásfoglalását kérte az ügyben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.