Miklós
-7 °C
4 °C

'Bekattant' a kamionsofőr gyilkosa

2002.05.10. 16:11
Már régóta idegesítette a nagy teherjármű-forgalom az 58 éves budapesti P. Károlyt. Péntek reggel 8 óra után egy kamion kiszorította sávjából, ekkor P. elvesztette önuralmát. A lámpánál utolérte a kamiont, és lelőtte a sofőrt engedéllyel tartott fegyverével.
P. Károly a piros lámpánál kiszállt autójából, a kamionhoz ment, és a lehúzott ablakon át lelőtte annak sofőrjét - ismertette Bodnár Zsolt alezredes, a BRFK nyomozófőosztályának vezetője, hogy mi történt péntek reggel a XXII. Kerületben a Leányka utcai felüljárónál.

Önként jelentkezett

A golyó az áldozat száján hatolt be, és átment a koponyán. A 44 éves ózdi férfi azonnal meghalt.

Ezek után, a saját elmondása szerint "bekattant" P. Károly visszaült kék 601-es Trabant kombiba, és elhajtott. A rendőrség nem sokkal később megkezdte a főváros valamennyi kék Trabantjának ellenőrzését. A történtek után öt órával P. Károly önként jelentkezett a XXII. kerületi kapitányságon: átadta a slusszkulcsot és a gyilkos fegyvert is.

Semmit sem tagad

Sportengedélye volt az elkövetéshez használt fegyverére annak az 58 éves férfinak, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság azzal gyanúsít, hogy péntek reggel egy lövéssel megölt egy kamionsofőrt a főváros XXII. kerületében - nyilatkozta a BRFK sajtóügyeletese szombaton. A férfit azonnal őrizetbe vették, kihallgatása szombaton is folytatódott. A gyanúsított nem tagadja tettét, ellene emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást.

Bodnár Zsolt sajtóhírekre reagálva határozottan kijelentette, hogy a gyanúsított nem rendőr és nem is pénzügyőr, hanem civil.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.