Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Két bevándorlót ölt meg egy ámokfutó Belgiumban

2002.05.07. 16:05
Kapcsolódó cikkek (1)
Két marokkói bevándorlót ölt meg és négyet megsebesített, mielőtt magára gyújtotta lakását egy idős férfi kedden Brüsszelben.
A kötekedő természetéről és szélsőjobboldali, bevándorló-ellenes nézeteiről ismert Hendrik Vyt vitába keveredett a házban alatta lakó marokkói családdal. Az idős férfi hirtelen pisztolyt rántott és lelőtte a házaspárt. Ezt követően visszatért lakásába és ablakából lövöldözni kezdett a járókelőkre.

A helyszínre érkező rendőrök visszalőttek és lehet, hogy meg is sebesítették. Közben azonban Vyt magára gyújtotta lakását. A rendőrök később megtalálták a kiégett lakásban Vyt holttestét, de az a jelentésből nem derül ki, hogy az ámokfutó bent égett-e, vagy lőtt sebébe halt bele.

A három emeletes épületben a lángok gyorsan terjedtek, és a tűzoltóknak kellett kimenteniük a házból a meggyilkolt házaspár négy gyermekét. Kettejüket égési sérülésekkel szállították kórházba. A helyi polgármester szerint állapotuk súlyos, de nem életveszélyes.

A ház további két lakója is megsebesült. Mint a polgármester elmondta, a hatóságoknak gyakran közbe kellett avatkozniuk Vyt és szomszédai közötti összetűzéseknél. A közelmúltban Vytet hat hónapi börtönbüntetésre ítélték, mert egy nézeteltérés során megsebesített egy fiatalembert.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.