Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Bérgyilkos volt a lelőtt ukrán?

2005.09.08. 09:14
A Blikk értesülései szerint bérgyilkosságra készült az a négytagú ukrán banda, amelyre rendõrök lõttek rá Budán. A lapnak nyilatkozó nyomozó szerint a Komjádi uszodánál lezajlott trükkös lopási kísérlet csak egy ujjgyakorlat lett volna a társaságnak, de profikhoz méltatlan hibát követtek el.

A Blikk szerint a rendõrség mellett az ország terror elleni védelmén dolgozó, titkosszolgálati eszközöket is használó szervek is azonnal megkezdték az amerikai gyártású és New- York-i rendszámmal ellátott Mitsubishivel papírok nélkül utazó ukrán társaság vizsgálatát.

Nem egyszerû rablás

A lapnak név nélkül nyilatkozó nyomozó szerint számos jel mutat arra, hogy a banda hétfõn elkapott banda nem egyszerûen rabolni érkezett Budapestre, hanem bérgyilkosság, vagy véres leszámolás lett volna a társaság feladata. A rendõrök eddig nem találták meg sem az üldözés során életveszélyes lövést kapott bandatag, sem a másik elfogott ukrán papírjait. Egyelõre az autó dokumentumai sem kerületek elõ. A harmadik bandatag pedig még szökésben van.

A társaság valószínûleg ujjgyakorlatnak szánta a hétfõ esti trükkös lopást, amelybe belebukott - állította a lapnak a nyomozó - de fegyelmezetlenségükkel profikhoz méltatlan hibát követtek el.

Botlás közben

Mint emlékezetes, a rendõrök hétfõ este akkor vették üldözõbe az ukrán csoportot, amikor az uszoda parkolójában összetûzésbe kerültek annak az autónak a tulajdonosával, amelybõl trükkös lopással ki akarták venni a tulajdonos táskáját. Rövid autós üldözés után a társaság gyalog próbált menekülni, de a rendõrök az egyik ukrán életveszélyesen megsebesítették. A másik személy elfogása közben szenvedett könnyebb sérülést, harmadik társuk elmenekült.

A rendõrség vizsgálata szerint egyébként a csoportot üldözõ rendõr nem szándékosan lõtt rá az ukránokra, hanem üldözés közben megbotlott, és a figyelmeztetõ lövésre kibiztosított fegyver az esés közben sült el. Sajtóhírek szerint az ukránt szívtájéki lõtt sérüléssel vitték kórházba.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.