Ambrus
-7 °C
3 °C

Készenléti rendőr bérelte fel a gyilkost?

2003.02.25. 14:11
Bérgyilkosságban való részvétellel gyanúsítják a Készenléti Rendőrség egyik rendőrét. 2002. március 25-én éjjel két álarcos férfi rontott be a későbbi áldozat kékcsei lakásába, ahol egyetlen lövéssel kivégezték a 26 éves családfőt, felesége és 6 éves gyermeke szeme előtt. A gyilkosok távozásuk előtt megkötözték az áldozat feleségét és gyerekét, és átkutatták a lakást.
Bérgyilkosságban való részvétellel gyanúsítják a Készenléti Rendőrség egyik rendőrét - tudta meg a HavariaPress. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség gyanúja szerint K. László készenléti rendőr szerzett bérgyilkost tavaly tavasszal egy kékcsei férfi kivégzésére. 2002. március 25-én éjjel két álarcos férfi rontott be a későbbi áldozat kékcsei lakásába, ahol egyetlen lövéssel kivégezték a 26 éves családfőt, felesége és 6 éves gyermeke szeme előtt. A gyilkosok távozásuk előtt megkötözték az áldozat feleségét és gyerekét, és átkutatták a lakást.

A rendőrség már a nyomozás kezdetén feltételezte, hogy leszámolás, vagy bérgyilkosság történt. Erre utalt az is, hogy az áldozat többszörösen büntetett előéletű volt, és rettegésben tartotta a környezetét. A rendőrök ez alapján találtak rá egy kékcsei házaspárra, akik üzleti okokból régóta haragosai voltak az áldozatnak, és többször felfogadtak már verőembereket ellene. A nyomozás adatai szerint a házaspár végül a készenléti rendőrként szolgáló, szabolcsveresmarti K. Lászlót kérte meg, hogy szerezzen bérgyilkost a haragosuk kivégzésére. K. László egy szabolcsveresmarti és egy szolnoki férfit vett rá a gyilkosság végrehajtására, 900.000 forintért.

A rendőrség felbujtóként gyanúsítja a volt rendőrt és a kékcsei házaspárt. A másik két férfi egyikét nyereségvágyból elkövetett, előre kitervelt emberöléssel, társát bűnsegédként gyanúsítják. A gyilkosság ügyében kedden zárult le a nyomozás, az ügynek mind az öt gyanúsítottját előzetes letartóztatásba helyezték.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!