Zalán
6 °C
19 °C

Ötmilliót adott volna hitelezője fejéért
a százmillióval adós vállakozó

2002.04.10. 15:36
Négy külföldi végzett volna a kaposvári férfi hitelezőjével.
Százmillió forintos tartozása miatt meg akarta gyilkoltatni hitelezőjét egy kaposvári vállalkozó. A kaposvári férfi ötmillió forintot ajánlott fel annak, aki megöli hitelezőjét és annak családját. Ezért felvette a kapcsolatot a baranyai megyeszékhely alvilágával és megbízott két férfit, akiknek négy külföldi bérgyilkossal kellett volna megöletni a családot.

A vállalkozó beszerezte az akcióhoz szükséges fegyvereket, többek között egy gépfegyvert és egy tollnak álcázott pisztolyt is, és a közvetítőknek átadta a hitelező házának alaprajzát. A bérgyilkosoknak az lett volna a feladatuk, hogy miután megölték a családot, az adósleveleket megsemmisítik, illetve a vállalkozóra utaló nyomokat eltüntetik.

A bűncselekményt a választások napjára tervezték és a megbízó miután úgy gondolta mindent megszervezett, magának alibit biztosítva Olaszországba utazott. A közvetítők azonban megijedtek a bűncselekmény súlyától és saját életüket is féltve értesítették a rendőrséget, akik hazaérkezése után letartóztatták a vállalkozót, és lefoglalták a fegyvereket.

A férfi hitelezője egy Balaton környéki vállalkozó, akivel kezdetben baráti kapcsolatban állt, azonban 1993 óta mintegy 33 millió forintos tartozást halmozott fel vele szemben. Ez év januárjában megállapodtak, hogy a férfi vagy visszafizet 100 millió forintot, vagy egy értékes ingatlanját a hitelező nevére íratja.

A kaposvári vállalkozó tagadja tettét, azt állítja, a fegyvereket a horvát határ mentén találta. Ellene emberölés előkészülete és lőfegyverrel visszaélés miatt indult eljárás, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!