Egy vendéglőből származott az étel
A kórházban a dolgozók számára külön konyhában főztek, ezt azonban az épület statikai problémái miatt átmenetileg be kellett zárni, ezért az ebédet egy szombathelyi vendéglőből hozatták.
Lakner László elmondta, hogy a betegellátásban nem okoz semmiféle fennakadást a dolgozók kiesése, helyettesítésekkel, munkaátszervezéssel meg tudják oldani a kérdést.
Angyal Márta, a Vas Megyei Állami Népegészségügyi Szolgálat főorvosa az MTI érdeklődésére elmondta, hogy szerdán 169 kórházi dolgozó fogyasztott az ebédből, amely tavaszi húsgombóc leves és mákos tészta volt. - Akik a levesből nem ettek, azok nem panaszkodtak rosszullétre, ezért azt valószínűsítjük, hogy a húsgombócban lehetett valamilyen kórokozó - közölte.
Nem dolgozhatnak
A főorvos beszámolt róla, hogy a mintavételek a szombathelyi vendéglőben és a kórház melegítőkonyhájában is megtörténtek, de csak később tudják megmondani, hogy valójában mi okozta a megbetegedéseket.
Az ÁNTSZ a rosszullét tüneteit mutató orvosoknak és ápolóknak egyelőre megtiltotta, hogy műtőben dolgozzanak - fűzte hozzá Angyal Márta.