Jusztina
11 °C
22 °C

Túszügybe keveredett a Fesztiválzenekar

2007.04.17. 22:56
A Budapesti Fesztiválzenekar Sao Paolo-i koncertjére készült, amikor fegyveresek túszul ejtették a színház két dolgozóját. A támadókat a rendőrség lefegyverezte és elfogta.
Kis híján elmaradt a Budapesti Fesztiválzenekar dél-amerikai turnéjának első koncertje, hétfőn ugyanis túszdráma helyszíne volt a Sao Paulo-i Theatro Cultura Artistica, amelynek próbatermében gyakorolt aznap a zenekar - tájékoztatta kedden az MTI-t Váradi Júlia, a zenekar szóvivője.

Már befejezte a hétfői próbát a zenekar, amikor négy fegyveres a színház két alkalmazottját túszul ejtette - ismertette a részleteket a szóvivő. Ezután a színház teljes épületét lezárták a rendőrök, akik természetesen a Fesztiválzenekar még a próbateremben tartózkodó vezetőségét sem engedték el. Emiatt arra sem volt lehetőség, hogy a zenekar hangszereit az esti koncert helyszínére szállítsák.

Nem történt tragédia

A túszügy végül nem fajult drámává, néhány óra alatt sikerült sarokba szorítani a túszejtőket, akik megadták magukat - ismertette a fejleményeket Váradi Júlia. Ezután a Fesztiválzenekar igazgatója, Fischer Iván és munkatársai, valamint a hangszerek is kiszabadultak, így a dél-amerikai turné első koncertjét - Bruckner, Weiner Leó, Schumann és Beethoven - műveiből zavartalanul megtarthatták.

A Budapesti Fesztiválzenekar ottani idő szerint kedd este is fellép Sao Paulóban, majd továbbutazik Buenos Airesbe, ahol 19-én és 20-án ad hangversenyt.