Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Mészárlás a biliárdszalonban

2006.01.30. 11:16
Egy fia gyilkosait kereső férfi tüzet nyitott a vendégekre egy Fülöp-szigeteki város egyik szórakozóhelyén. A vasárnapi incidensben nyolc vendég azonnal életét veszítette, míg ketten kórházba szállítás után haltak meg.

Egy fegyveres férfi tüzet nyitott egy zsúfolt biliárdszalonban a vendégekre vasárnap, a Fülöp-szigetek déli részén lévő Mindanao városában, jelentette a Reuters. A lövöldözésben legalább tizen meghaltak, a halálos áldozatok többsége tinédzserkorú volt. Akmad Mamalinta, a város rendőrfőnöke szerint a véres leszámolás feltehetőleg része annak az alvilági háborúnak, amit már régóta vívnak a térség klánjai egymással.

A vasárnapi incidensben nyolc vendég azonnal életét vesztette, míg ketten kórházba szállítás után haltak meg. A halálos áldozatokon túl a lövöldözésnek öt sérültje is van, állapotukról nincs információ. A rendőrség elsődleges adatai szerint a fegyveres múlt hónapban megölt fia gyilkosai után nyomozott.

Vasárnap egy másik lövöldözés is történt Jolo szigetén: akkor két motoros lőtt egy mecsetből kifelé tartó tömegbe. A fegyveresek lövései húsz embert sebesítettek meg, a rendőrség szterint itt is klánok közötti leszámolásról lehetett szó.

A klánok közti összecsapások rendszeresek a főként muszlimok lakta déli területeken. 1930 óta több mint 1200 ilyen összetűzés történt csak Mindanaoban, ötezer halálos áldozatot és több tízezer sebesültet hagyva maga után. A gyakran generációkon átívelő incidensek hatvan százalékában a rendőrség nem találja meg az elkövetőket. Szakértők szerint a gyilkosságok hátterében többnyire politikai vagy üzleti rivalizálás áll, de egy sportesemény is végződhet véres leszámolással.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.