Vilma
-7 °C
4 °C

Nem téma Lajosmizsén az állítólagos szexbirkózás

2006.01.24. 13:45
Sem a lajosmizsei, sem a megyei rendőrség nem vizsgálódik egyelőre a Belgiumban kipattant szexbotrány ügyében. Emellett úgy tűnik, hogy Lajosmizsén nem téma a külföldről kiinduló botrány, a városban jószerével semmiféle visszhangja nincs a szexbirkózásnak.

Belga sajótértesülések szerint 2005 augusztusában egy magyar szállodában sajátos birkózóversenyt tartottak; a szűk körű rendezvényen Európa több országából érkezett nők - köztük magyarok is - küzdöttek egymással, többnyire meztelenül. Az erotikus birkózóverseny (a pornóipari szleng szerint catfight) körülbelül hetven néző előtt zajlott, akik 1500-2000 eurót (375 ezer-500 ezer forintot) fizettek a látványosságért, állítólag voltak közöttük jegyzők, egyetemi oktatók is. A rendezvényen egy belga házaspár szervezésében négy belga lány is részt vett: közülük az egyik utóbb feljelentést tett, ez váltotta ki a botrányt. A lány vádjai szerint a versenyen hajkitépés, erőszakos és óvszer nélküli nemi közösülés, prostitúcióra kényszerítés is történt.

Az Index úgy értesült, hogy sem a lajosmizsei, sem a megyei rendőrség nem vizsgálódik egyelőre a Belgiumban kipattant szexbotrány ügyében. Hortobágyi István rendőr-őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa érdeklődésünkre elmondta, hogy "amíg hivatalosan Magyarországra feljelentés nem érkezik, addig nincs ügy". Ha az ügyet kirobbantó birkózónő feljelentést tesz, akkor annak az Interpolon keresztül kellene hazánkba érkeznie.


A képen Évi és Zsuzsa (Fotó: dww.at)

A magyar rendőrség egyébként nem jár el automatikusan, hivatalból az ilyen ügyekben (hacsak más, például a nemi erőszakhoz kapcsolódó bűncselekmény gyanúja fel nem merül), a büntető törvénykönyv 209. paragrafusa szerint magánindítvány szükséges a vizsgálat megindításához.

Lajosmizse csendes

"Mélységesen elítélem, amennyiben csakugyan történtek abban a hotelben ilyen dolgok" - mondta az Indexnek Bérces István, a Lajosmizsei Református Egyházközség lelkésze, aki tőlünk értesült a botrányról, korábban nem hallott senkitől a történtekről. A kérdéses hotelt népszerű vendéglátó helynek ismeri, "nagyon csodálkoznék, ha valóban ilyen erkölcstelenségek zajlottak volna ott". A lelkész maga is járt már a hotelben többször is, ahol házasságkötések alkalmával teljesítette szolgálatát. "Remélem, hogy nem igaz a vád" - tette hozzá Bérces István.

A városban úgy tűnik nem téma a Belgiumból kiinduló botrány, semmiféle visszhangja nincs a szexbirkózásnak. Kutasiné Nagy Katalin, a lajosmizsei jegyző még peletykaszinten sem hallott a hotelbéli, erőszakba fulladó állítólagos "sportrendezvényről", annyit azért elmondott érdeklődésünkre, hogy a hotel már jó ideje működik a város határában, engedélyei rendben vannak.

Nem hallott a botrányról Sípos Ottó, a Lajosmizsei Általános Iskola igazgatója sem, aki kérdésünkre elmondta, hogy még szóbeszéd formájában sem jutott el hozzá az állítólagos szexbotrány híre. A hotelről annyit mondott, hogy az iskola többször is tartott rendezvényeket "igen kulturált körülmények között" a hotelben, így például gyereknapot, szülői szervezeteknek bált, különféle diákműsorokat szerveztek oda.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!