Auguszta
5 °C
22 °C

Elítélték egy nő miatt évekig háborúzó család tagjait

2004.06.08. 15:32
Egy év börtönt kapott az a nő, aki többedmagával összecsapott egy ellenséges család tagjaival a kaposvári bíróság folyosóján. A két siófoki család között egy két évvel ezelőtti nőügy miatt fajultak el a dolgok. Az ítélet két vádlott esetében nem jogerős.
Elítélték a bíróságon azt a tíz verekedőt, aki a közelmúltban a kórházban, sőt a bíróságon is egymásnak esett Siófokon. A két ellenséges helybéli család tagjainak büntetőperében kedden a Kaposvári Városi Bíróság hozott ítéletet. Legsúlyosabb büntetéssel egy asszonyt sújtottak, aki egy év börtönt kapott garázdaságért és súlyos testi sértés kísérletéért.

Egy nő miatt

A családok között két éve egy nőügy miatt kezdődtek az összecsapások. Amikor az egyik férfit megverték, rokonai kerti szerszámokkal, husángokkal és házilag készített karddal keltek a védelmére. A verekedés a későbbiekben folytatódott a somogyi város kórházában, sőt a bíróság előtt sem csillapodtak az indulatok, így egy májusi tárgyaláson újra egymásnak estek.

Sikoly

Az eset május első hetén töretént, amikor csoportos garázdaság miatt kezdődött volna tárgyalás reggel fél nyolckor a Kaposvári Városi Bíróságon. A bíró tíz vádlottat idézett be. Az eljárást a terem előtti folyosóról behallatszó női sikoly azonban félbeszakította. A vádlottak a zaj hallatán kirohantak a folyosóra, és ott dulakodni kezdtek, puszta kézzel esve egymásnak.

A rendőrök akkor öt embert állítottak elő a verekedők közül. Az ítéletet a keddi tárgyaláson nyolcan tudomásul vették, két vádlott ugyanakkor enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!