Judit
-2 °C
8 °C

Jogosan lőtt a biztonsági őr

2004.10.13. 07:21
Mégsem indítanak eljárást emberölés vagy foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés címén a szeptemberben egy bankrablót halálra sebesítő biztonsági őr ellen, írja a Népszabadság. A Fővárosi Főügyészség felülbírálta a rendőrség elképzeléseit.
Napokon belül lezárulhat az eljárás a szeptemberben a támadó halálával végződött, XI. kerületi bankrabláskísérlet ügyében, írja a Népszabadság. A lap szerint a rendőrség valószínűleg indítványozza az ügyészségnek, hogy minősítse jogos védelemmé a rablót leterítő biztonsági őr tettét. Az őr ellen eddig nem indult eljárás, mivel a jó minőségű, videokamerákkal készült felvételeken jól látszik, hogy a támadó a banki alkalmazottakra szegezett fegyverrel lépett be a bankba, és azonnal leadott két lövést, áll a Népszabadságban.

Használható a biztonsági kamera által készített felvétel (Forrás: BRFK)

Szeptember 20-án délelőtt B. Péter gázpisztollyal berontott az OTP Gazdagréti úti fiókjába, kétszer a bank alkalmazottai felé lőtt, amikor előlépett a Civil Biztonsági Szolgálat Rt. vagyonőre, és megadásra szólította fel a támadót. B. az őr felé fordította fegyverét - ekkor dördült el az első két lövés. B. elesett, de fegyverét megkaparintva ismét az őr ellen fordult. Újabb két lövést dördült, majd még kettő. B. a helyszínen életét vesztette.

Az első híradások arról szóltak, hogy a rendőrség emberölés vagy foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés címén eljárást indít az őr ellen, de a Fővárosi Főügyészség felülbírálta a rendőrség terveit. A Népszabadság szerint a minősítéssel a rendőrség egyetért, de korábban az ügyészség hasonló esetekben eljárást indított.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.