Ágnes
-13 °C
0 °C

Kórházba került szalmonella gyanújával 15 középiskolás

2003.05.21. 12:17
Vélhetően szalmonellával fertőzödött meg az a 16 középiskolás, akik egy hétvégi balatoni kirándulás után lettek rosszul. A diákok egy kivétellel kórházba kerültek, megbetegedésüket pedig egy balatonboglári étteremben elfogyasztott ebéd okozhatta.
Feltehetően szalmonellafertőzéstől betegedett meg 16 középiskolás diák egy hétvégi Balaton-parti kirándulás során; a betegeket a mohácsi, a pécsi kórházban és otthon ápolják, állapotuk jó. Fekete Zsuzsanna, az ÁNTSZ Baranya megyei intézetének járványügyi osztályvezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szederkényi iskolások Balaton körüli utazáson vettek részt, melynek keretében vasárnap egy balatonboglári vendéglőben ebédeltek.

A gyerekek a hét elején rosszul lettek, hánytak, lázuk és rendszeres hasmenésük volt, ezért 14 diákot a mohácsi, egyet a pécsi kórházba szállítottak, egyiküket pedig körzeti orvos édesapja otthon ápolja. Kardos Mária, a mohácsi kórház gyermekosztályának főorvosa beszámolt arról, hogy a betegek közepesen súlyos állapotban voltak, tízen a kiszáradás ellen infúziót is kaptak. Állapotuk azóta sokat javult, jelenleg jónak mondható. Szavai szerint elképzelhető, hogy szalmonellafertőzésben szenvednek, de a tüneteket más baktériumok is okozhatták.

Fekete Zsuzsanna elmondta: a gyanú szerint a betegséget a boglári vendéglőben pörkölt mellé elfogyasztott nokedli idézhette elő, de a gyerekek a kiránduláson emellett sok más ételt, többek között fagylaltot is ettek. A tisztiorvosok vizsgálják a széklet- és ételmintákat, eredmény néhány nap múlva várható.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.