Miklós
-7 °C
2 °C

Repülőgépek kényszerleszállásai bombafenyegetések miatt

2004.08.15. 19:14
Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy Isztambulból Frankfurtba tartó Lufthansa-gép vasárnap délután. A repülőt átvizsgálták, de nem találtak bombát, így a gép folytathatta útját. Kora este újabb repülőgép kényszerleszállt szintén bombafenyegetés miatt.
A gép fedélzetén nem találtak bombát, jelenleg az utasok poggyászait vizsgálják át - közölte az Indexszel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyeletese.

A Lufthansa Airbus 321-es járatának közvetlenül isztambuli felszállása után érkezett a névtelen telefonos fenyegetés, hogy a Frankfurtba tartó gépen bombát helyeztek el - mondta el Kovács Viktória főhadnagy.

A 172 utassal és 6 fős személyzettel közlekedő gép délután három óra előtt tíz perccel leszállási engedélyt kért a ferihegyi repülőtértől, majd negyed négykor szerencsésen földet ért a Ferihegy 2-es terminálján. Az ORFK sajtóügyeletese elmondta, hogy az utasokat a gépről leszállították és a tranzitváróban helyezték el.

Titkos tűzszerészek

A gépet jelenleg is vizsgálják az ORFK Rendészeti Biztonsági Szolgálatának tűzszerészei. A szóvivő szerint titoknak minősül, hogy pontosan hány szakember és milyen felszereléssel vonult ki a helyszínre, de azt elárulta, hogy annyi, amennyi a vészhelyzet elhárításához szükséges.

Kovács Viktória elmondta: a gép átvizsgálását már befejezték, és nem találtak bombát, se a fedélzeten, sem az utasok csomagjaiban A gép folytathatja útját Frankfurt felé, várhatóan nem sokkal este nyolc óra után felszállhat Ferihegyről - tette hozzá Kovács Viktória.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója annyit látott, hogy a gép az irányítótoronytól nem messze állt le, belsejét tűzszerészek és rendőrök vizsgálták át.

Este fél kilenc körül újra bombafenyegetés miatt kért leszállási engedélyt Ferihegyre a török légitársaság gépe. A légi jármű Isztambulból tartott Rankfurt felé, amikor a frankfurti hatóságoknál jelezték, hogy bomba van a repülőn. A gép kilenc óra előtt pár perccel landolhatott Ferihegyen. Éjfél előtt nem sokkal bejelntették, a második gépen sem találtak semmit. Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyeletese elmondta: az utasok poggyászait még vizsgálják, de a tűzszerészek szerint nagy valószínűséggel azokban sem bukkannak veszélyes anyagra. Bombaridadó Frankfurtban is

Bombariadó miatt megérkezése után azonnal félreállítottak, majd kiürítettek egy horvát repülőgépet vasárnap este Frankfurtban - közölték a gépen utazó szemtanúk. A Croatian Airlines OU 414-es járata Zágrábból indult frankfurti úti céllal. Megérkezett ugyan a német város repülőterére, de azonnal félreállították, az utasokat autóbuszokkal elszállították a gépből, majd rendőrök és tűzszerészek kezdték meg a légi jármű átkutatását, de nem találtak rajta robbanószerkezetet.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!