Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Drogot és robbanóanyagot találtak egy rendőrnél

2004.06.09. 08:08
Másfél kilogram TNT robbanóanyagot és ismeretlen mennyiségű marihuánát foglaltak le egy rendőrzászlósnál az ORFK kommandósai. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal szerint G. F. XI. kerületi járőr értékesíteni akarta a robbanószert. A zászlós tagad.
Robbanóanyaggal és kábítószerrel visszaélés bűntette miatt a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal az ORFK bevetési egységének segítségével őrizetbe vette G. F. rendőrzászlóst, a főváros XI. kerületi rendőrkapitányságának beosztott járőrét, mondta a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Az őrizetbe vételt követő házkutatás során a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai lőszert és fegyvert foglaltak le - közölte Borbély Zoltán.

A gyanúsítottat Tatabánya környékén, a régi 1-es úton fogták el. A kommandós egység bevetésére azért volt szükség, mert a rendőrnél önvédelmi fegyver lehetett. Az elfogott rendőrnél másfél kilogrammnyi TNT robbanóanyagot és egyelőre még nem ismert mennyiségű marihuánát foglaltak le, mindkettőt értékesíteni akarta - mondta a szóvivő. Elmondása szerint a gyanúsított megtagadta a vallomástételt és a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Az ügyészség indítványozza G. F. az előzetes letartóztatást. A robbanóanyaggal való visszaélés bűncselekmény elkövetője 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, a kábítószerrel visszaélés pedig 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - közölte Borbély Zoltán. A BRFK XI. kerületi kapitányságának vezetője a rendőr szolgálati viszonyát azonnali hatállyal megszüntette.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.