Albin
6 °C
10 °C

Kamerákkal a bonctermi lopások ellen

2005.10.10. 07:26
Debrecen után a szegedi egyetemen is biztonsági kamerákat telepítenek a bejáratokhoz és a bonterembe, hogy megelőzzék a szervlopásokat.
Kamerákat szereltek fel a Szegedi Tudományegyetem anatómiai intézetében is azért, hogy megelőzzék a szervlopásokat - tudta meg a Népszabadság. A Debrecen Egyetem bonctermében már korábban kiépítették a rendszert.

Szegeden a bejáratokhoz és a bonterembe tettek biztonsági kamerákat, a képeket a portások figyelik, és egyben rögzítik is a felvételeket. A házirend szerint a hallgatók csak az oktatókkal együtt lehetnek a boncteremben. Mihály András tanszékvezető azt mondja: a kamerák és a házirend garantálja, hogy nem lehetnek szervlopások az intézetben, bár ilyen bűncselekmény eddig sem fordult elő ott.

Pécsett nem terjedtek hírek illegális boncolásokról és szervlopásokról, ezért ott nem tartották indokoltnak a biztonsági kamerákat. A Semmelweis Egyetemen nem is tervezték a kamerás rendszert, és pénz sem lenne rá.

Felfüggesztették a nyomozást

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság pár napja felfüggesztette a nyomozást, amelyet a Debreceni Egyetem feljelentése alapján emberi test tiltott felhasználásának megalapozott gyanúja miatt rendeltek el még áprilisban. Vezendi Jánosné százados, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az eljárást azért függesztették fel, mert Magyarországon elvégezhető nyomozati cselekmény már nincs, tanúként viszont szeretnék kihallgatni az ügyben érintett norvég televíziósokat.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.