Mária
-6 °C
2 °C

Bush újra a pohár után nyúlt?

2005.09.22. 19:57
Majd húszévnyi absztinencia után újra a pohár után nyúlt George W. Bush a washingtoni pletykák szerint. A first lady állítólag választás elé állította az elnököt: "vagy a Jim Beam, vagy én!".

Politikusi pályája legnagyobb válságában újra italozni kezdett George W. Bush, állítja a National Enquirer. A főként ufóészlelésekkel és a sztárok életének valós és fiktív eseményeivel foglalkozó pletykamagazin családi forrásokból értesült a negyvenéves kora előtt gyakorta részegeskedő, azóta antialkoholista elnök visszaeséséről.

New Orleans után elszakadt a fonál

"Amikor New Orleansban átszakadtak a gátak, töltött magának egy texasi pohárnyi [egy deci] viszkit" - nyilatkozta a lapnak egy bennfentes. "A first lady igazán megdöbbent és rárivalt: Hagyd abba, George!" - folytatta a természetesen a neve elhallgatását kérő forrás.

A pletykalap értesülései szerint Washingtonban régebb óta beszélik már, hogy Bush újra iszik. "Szomorú, de már hetek óta zugivó. Lehet, hogy most Laura [Bush, a first lady] rajtakapta" - nyilatkozta az Enquirernek egy washingtoni forrás. A bizalmas informátor szerint Bushon óriási a nyomás.

"Az iraki háború, a katonák elvesztése nagyon megviselte. Minden egyes katona halálát magára veszi. Most, hogy a Katrina miatt válságba került a kormánya, csak imádkozhatunk, hogy ne veszítse el a kontrolt az alkohol felett" - tette hozzá az újabb névtelen forrás.

A régi szép idők

Bush politikusi pályája során már többször szembesült az alkoholizmus vádjával. Fiatal korában saját bevallása szerint is nagyivó volt. "Egyre emlékszem, és erre vagyok a legbüszkébb, az ivászatokra és a bulikra. Barátaim, azok voltak a szép idők" - emlékezett vissza egyszer a Nemzeti Gárdánál eltöltött évekre.

Első megválasztása előtt egy nappal, 2000. november 1-én a televíziónak nyilatkozva elismerte, hogy 1976-ban, harminc éves korában Maine-ben részeg vezetés miatt bevonták a jogosítványát. "Nem vagyok büszke rá, követtem el hibákat. Néha a kelleténél többet ittam" - nyilatkozta akkor.

A National Enquirer értesülései szerint Laura asszony, aki férje negyvenedik születésnapja előtt egyszer már megélte a poklot, kemény választás elé állította az elnököt. "Vagy a Jim Beam, vagy én" - mondta a lap értesülései szerint férjének. Az Enquirer szerint a first lady a jövőben igyekszik majd minél több időt férjével tölteni, hogy szemmel tarthassa.

Visszaeshet

Erre szükség is lehet. A Bushról Az elnök agyában címen könyvet is megjelentető washingtoni orvos, Justin Frank szerint Bush tényleg újra italozhat. "Azok az alkoholisták, akik nem vesznek részt utókezelésben, stresszhelyzetekben visszaeshetnek" - nyilatkozta az Enquirernek.

Bush nem vesz részt utókezelő programokban - barátai szerint nem hisz ezekben - és komoly stressz alatt áll. Kormánya teljesítményét folyamatos bírálatok érik a Katrina hurrikánt követő káosz miatt, népszerűsége pedig történelmi mélypontra zuhant.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.