Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Börtönből tőzsdézik egy New York-i elítélt

2001.02.09. 17:21
Évente többszázezer dollárt keres az a New York-i elítélt, aki néhány éve tőzsdézni kezdett a börtönben - közölte a New York Times. Michael Mathie 1989 óta ül börtönben gyilkosságért, és büntetéséből még legalább egy évtized hátra van. Üzleti ügyeit apja intézi, akinek fia telefonon adja a tippeket a börtönből.

Mathie 1998 óta körülbelül nyolcmillió dolláros forgalmat bonyolított a tőzsdén. 1999-es jövedelme közel kilencszázezer dollár volt, házat vásárolt Long Island-en, vett négy autót, köztük egy kilencvenhétezer dolláros Dodge Vipert.

Egy igazi tőzsdecápa.
Charlie Sheen a Wall Street című filmben.
Az ,,üzletember" egyébként a New York állambeli Elmira fegyházban raboskodik, 90T1282 számú elítéltként nyilvántartva. Fiatalkorában kábítószerfüggő volt, és már a középiskolából kidobták. 1989-ben 21 évesen került börtönbe emberölésért. A gyilkosságot társaival azért követték el, mert gyanújuk szerint az áldozat erőszakolta meg korábban egyikük lányát.

Mathie a börtönben megbánta bűnét, és unalmában tőzsdézni kezdett. Cellájában se internet-kapcsolat, se telefon nem volt, sőt az üzletelést a börtön szabályzata is tiltja. Üzleti ügyeit ezért apja intézi, akit a börtönből naponta legalább tízszer felhív a rabok rendelkezésére álló közös telefonról.

1998-ban, a technikai részvények zuhanásakor 750 ezer dollárt vesztett húsz perc alatt, de töretlenül optimista: a Nasdaq a mostani 2600-ról 2002 végére 6500-ra ugrik majd - állítja. Mathie bőkezűen bánik a pénzével: segít a többi elítéltnek megfelelő ügyvédet szerezni, jogi és üzleti tanácsokat ad társainak. Bűnbánata jeléül már felvette a kapcsolatot áldozata családjával, és már nekik is felajánlotta segítségét.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.