Ágnes
-13 °C
0 °C

Brad Pitt kutyát simogat, Redfordnak melege van

2000.11.15. 14:54
Erotomán és férfitöbbségű szerkesztőség lévén Jennifer Anistonra hajtott az Index, de ennek ellenére csupán Brad Pittet és Robert Redfordot tudtuk lefotózni a Spy Game (Kémjáték) Budapesten forgatott jeleneteiben. A két gigaszínészt a forgatás második napján mintegy húsz rendőr őrizte, így a legelvadultabb magyar rajongók sem tudtak a közelükbe jutni. Rohadt dolognak tűnik, de eláruljuk, hogy Redford arca már nagyon ráncos, Brad Pitt pedig úgy dohányzik, akár egy román vendégmunkás, amikor pár perc szünetet kap a vakolás utáni munkafolyamat végeztével, és leguggol.
Állatbarát
-Az a nyamvadt lesz az - súgta oda a rendőr, amikor az Index riportere arról kérdezte, hogy merre van Brad Pitt, sok ígéretesnek indult kamaszrandevúk megrontója. Aztán a kinézett nyamvadt elkezdte pakolni az echte német nyelven jelölt berendezéseket, és ebben a pillanatban világossá vált, hogy egy berendezőt is össze lehet téveszteni akármelyik sztárral. Ennek ellenére a Jégverem utca strasszévá vált, ugyanis a film kelet-berlini jeleneteinek találták meg a budai rakpartot. Az utcán korhű, hidegháborús jellemezekben flangáltak a magyar statiszták, akik feltehetőleg Ábel Anita és Nemcsák Károly alakításain nőttek fel, így nem véletlen, hogy a forgatási szünetekben erősen közelítettek a nagyon híres bolyhoz.

Két hét káeurópában

A boly pedig dolgozott, a werkfilmekből jól ismert mozdulatokkal, amikor, a rendezőasszisztens beleordít a tölcsérbe, és rendet parancsol a színészek között, vagy amikor a fényellenzőket tartó stábtagok belefeledkeznek a saját fontosságukba. A Kémjáték az első olyan amerikai produkció, amelyet a Magyar Filmbizottság Los Angeles-i irodája közreműködésével forgatnak Magyarországon. A filmet a Universal Studio készíti, és kuriúzum a történetben, hogy ez lesz az első alkalom, amikor Brad Pitt és Robert Redford egy volt vasfüggöny mögötti országban színészkednek. Persze Tibetbe eljutni nehezebb volt, meg suttogni a havasok alatt, de itt káeurópában azért mégiscsak a budai rakpart alkalmas a legkönnyebb munkavégzésre. A előrejelzések szerint a stáb tizenkét napot fog itt tölteni - és hogy szóvicceket is ideráncigáljunk- 3 millát költeni. Dollárban.

Mindenki itt koslat

Padtársak
Persze a Clark Ádám tér lakóit ez nem érdekelte, percek alatt váltak közönyössé, hiszen mindenki ott szeretett volna bejutni a forgatásra, és ezért zaklatásig menő vitába bocsátkozott a kutyát sétáltató őslakosokkal, valamint a posztoló rendőrkülönítménnyel.
-Óráról lógunk, de ezt nem lehet kihagyni - mondta egy inkognitóban lévő leány, aki már kilenc óra óta dekkolt a kordonon kívül. A barátnője bizalmatlanul szemlélte fotóapparátunkat, mint ahogy az a rendőr is, akivel egy csapásra korrupciógyanús helyzetbe kerültük, amikor mélyen belenyúltunk a zsebünkbe, és közben kaccsintottunk.
-Ez nem igaz, hogy egész nap mindenki itt koslat - zárta le a vitát a rendőr, és beszólt a rádió-adóvevőn, hogy a kettes oké. Vélhetően azt nem értette, hogy egy ilyen szimpla jelenet, mint amikor két CIA-ügynök ül a padon, és beszélget miért izgat fel ennyi fiatalkorút, meg néhány hajléktalant. Pláne akkor, ha nem az 1953-as Berlinben vagyunk, hanem egy olyan országban, ahol a férfiideál Illés Bélánál kezdődik, és Zámbó Jimmynél ér véget.

Olcsók vagyunk

-Maga szerint miért itt forgatják - teszem fel a kérdést az egyik bámészkodónak, aki felvilágosított, hogy ő azt olvasta, hogy a producerek azért döntöttek a budapesti helyszínek mellett, mert lényegesen olcsóbbak vagyunk, mint Bécs vagy Prága. Innen a tejeszacskópapírból felállított rendőrkodon mögül ez egészen eklatáns magyarázatnak tetszik. Az Index stábja azonban paparazzo módjára bejutott a legközelebbi házba, amelynek azonban a forgatás helyszínére nyíló ablakai egytől-egyik foglaltak voltak a helyi harmincévesek feletti klubok női fotósai miatt.

Szöveg is kéne, kisgyerek!

Puska
Írhatnánk azt is, hogy a két színész más, mint a többi, de nem írjuk. A jeleneteket ottjártunkor legalább ötször vették fel, közben cigarettaszünet, plusz kávé és egy kis instrukció a statisztáknak és színészeknek egyaránt. Bár a szövegtanulással baj lehetett, mert Brad stokikba hajtogatott papírdarabot vett elő minden szünetben, Redford pedig a Dunának fordulva gyakorolta a feltehetően bonyolult angolsággal megalkotott szöveget. Közben a stylistok garmada zümmög, meg a piros bilétás feketeruhások tömkelege, és írjuk ide, hogy van valami istentelen büszkeség abban, amikor kitekintenek a kordon kívülre, ahol tíz percenként kicserélődnek, és csodálkoznak az ifjú magyarok.

Legfőképp azon, hogy nem élveztek a bugyijukba, minden oké maradt és száraz. Ráadásul még a heteroszexuális férfiak sem vedlettek át homová, pedig első ránézésre szexuális életük ,,rázós ügy" lehet, amelyre itt tényleg lehetett gyúrni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.