Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Újabb brazil rendőrőrsre támadtak: két halott

2003.11.04. 11:38
Két rendőrtiszt vesztette életét, amikor géppisztolyból tüzet nyitottak egy Sao Paulo-i rendőrőrsre. Az elmúlt két napban nyolc rendőrségre támadtak a városban.
Valószínűleg a vasárnap meghiúsított fogolyszöktetési akcióért álltak bosszút azok a fegyveresek, akik tüzet nyitottak egy Sao Paulo-i rendőrőrsre hétfőn. A támadásban két rendőr meghalt. A rendőrök szerint a rács mögött ülő drogkereskedők bérelték fel a fegyvereseket, hogy ezzel is demonstrálják hatalmukat. Vasárnap és hétfőn összesen nyolc Sao Paulo-i rendőrőrsre zúdítottak golyózáport ismeretlenek. Saulo de Abreu rendőrfőnök szerint azonban korántsem olyan rossz a helyzet a városban, mint Rio de Janeiróban, ahol szinte mindennaposak a rendőrség és a drogkereskedők közti utcai lövöldözések.

A Sao Paulótól 150 kilométerre fekvő Tremembébe egy fogoly meghalt, amikor huszonnyolc rab megpróbált kitörni a börtönből. A hatóságok szerint itt egy ékszertolvajt próbáltak megszöktetni, jelentette a BBC.

Háború a kedvezmények miatt

A hatóságok szerint a brazil nagyvárosokban idén végigsöpört erőszakhullámot is a bebörtönzött bűnözők robbantották ki. A riói karnevál előtt történt összecsapásokat állítólag az váltotta ki, hogy a város legnagyobb hatalmú drogbáróját, Luis Fernando da Costát megfosztották börtönbeli különleges jogaitól. A férfi többé nem fogadhatta feleségét, és az éttermi fogásokról is le kellett mondania. Costát később Brazília legbiztonságosabbnak tartott börtönébe helyezték át.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.