Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Megerőszakolta, megfojtotta, majd kirabolta az idős nőt

2004.10.08. 14:00
Kapcsolódó cikkek (1)
Életfogytiglant kapott és leghamarabb negyven év múlva szabadulhat a fegyházból az a férfi, aki brutális rablógyilkosságot hajtott végre két évvel ezelőtt Orosházán. A vádlottat aljas indokból, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ítélték el jogerősen.
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a férfit, aki megerőszakolt majd megfojtott egy 67 éves nőt Orosházán. A másodfokú ítélet szerint az elkövető leghamarabb negyven év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A táblabíróság ezzel az ítéletével súlyosbította a Békés Megyei Bíróság januári ítéletét, ugyanis első fokon tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtották az orosházi elkövetőt. Az ítélőtábla kiegészítette a megyei bíróság minősítését, megállapítva, hogy az aljas indokból elkövetett emberölést nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel követte el R. Zoltán.

A bíróság szerint az akkor 35 éves R. Zoltán 2002. augusztus 10-én nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után társával elment áldozatuk házához, hogy ellopják értékeit. R. Zoltán a bejárati ajtót felfeszítve behatolt a házba, és bement a 67 éves asszony szobájába. Az idős nőt ököllel arcon ütötte és más módon is bántalmazta, majd a vérző, hálóingben lévő sértett száját befogta, és a hajánál fogva az udvarra húzta, hogy közösüljön vele. A védekező nőt megtaposta, rugdosta, ütötte-verte, majd rátérdelt és megerőszakolta. Mindezek után megfojtotta az asszonyt - állapította meg a bíróság.

Az elkövetők végül egy arany nyakláncot, egy arany medált, egy pár arany fülbevalót vettek le az asszonyról, összesen 66 ezer 870 forintnyi értékben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.