Előd
5 °C
11 °C

Bevallotta bűnösségét a darabolós gyilkos

2002.12.31. 14:01
Egy 38 éves, szakács végzettséggel is rendelkező vépi férfi a gyanúsítja annak az emberölésnek, melynek során a tettes nemcsak megölte, hanem szakszerűen fel is darabolta áldozatát, akinek szétszórt maradványaira szombaton vadászok találtak rá Vép és Tanakajd között. A tettes, aki ellen számos közvetlen bizonyíték szól, beismerő vallomást tett.
Orbán Péter altábornagy, Vas megyei rendőrfőkapitány a keddi Szombathelyen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a gyanúsított és a sértett unokatestvérek voltak, s a bűncselekményt megelőzően másfél hónapig együtt laktak egy vépi házban.

Hozzátette: a gyanúsított vallomása szerint összevitatkoztak, majd T. Károly egy tárggyal fejbe verte, megölte unokatestvérét. Orbán Péter beszámolója szerint a férfi csaknem egy héten át rejtegette a lakásban a holttestet, majd úgy döntött, hogy feldarabolja azt, és megszabadul a bizonyítékoktól.

A holttest darabjait zsákokba tette, majd gyalogosan és kerékpárral többször fordulva az éjszakai órákban, a Vép és Tanakajd közötti elhagyatott részre szállította, ahol a maradványokat egy négyzetkilométeres területen szétszórta.

Szendrődi Barnabás alezredes, a nyomozás vezetoje elmondta: a rendőrségnek először a sértett személyazonosságát kellett megállapítania, ebben ismertetése szerint nagy segítségükre volt, hogy az áldozat kezéről használható ujjlenyomatot sikerült venniük, amit egy fővárosi bűnügyi szakértői intézetben azonosítottak.

Megjegyezte: időközben egy vépi polgárortol információt kaptak arról, hogy az áldozatot hosszabb ideje nem látták a településen, ruházatának megtalált darabjait pedig ezt követoen a hozzátartozók is felismerték.

Közölte: T. Károlyt a rendőrség hétfőn kommandós akció keretében fogta el Vépen. A kommandósokra azért volt szükség, mert a gyanúsított és a sértett is korábban fegyveres testület tagja, biztonsági őr volt, ezért számítani kellett arra, hogy T. Károly esetleg fegyverrel rendelkezik. Az alezredes szólt arról is, hogy a gyanúsított elfogása után a bűncselekmény helyszínén több tárgyi bizonyítékot találtak, sőt vérnyomokat is rögzítettek a technikusok, annak ellenére, hogy T. Károly mindent megtett a bizonyítékok eltüntetése érdekében.

Megemlítette: a férfi felhasogatta és eltüntette a gyilkosság során vérrel szennyezett ágyat, és újralakkozta a padlót is. Hozzáfuzte: a gyanúsított azért darabolhatta fel ilyen szakszerűen az áldozatot, mert szakács végzettséggel is rendelkezik, és konyhamészárosságot is tanult.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.