Vilma
-8 °C
3 °C

Két embert öltek meg a futtatott bikák

2004.09.13. 14:52
Halálos áldozatokat is követelt egy spanyolországi bikafutattó ünnepség vasárnap. A cantabriai Ampuróban idén kifejlett, felnőtt bikákat engedtek az utcákra a korábban megszokott, fiatal állatok helyett. Ketten életüket veszítették, többen megsebesültek a féltonnás jószágokkal vívott csatában.
A bika az úr
Fotó: EPA
Pamplonán kívül más spanyol városokban, így Ampuróban is rendeznek hagyományosnak számító bikafuttató versenyeket. Az észak-spanyolországi városban az évente megrendezett Virgen Niña ünnep keretein belül futtattják meg a több mázsás jószágokat.

A városban idén először engedtek négy évesnél idősebb, kifejlett, féltonnás állatokat az utcai palánkok közé, és a súlycsoportváltásnak meg is lett az "eredménye": vasárnap ketten életüket vesztették, amikor a feldühített bikák agyontaposták őket. Egyiküket, egy negyvennyolc éves férfit nyakonszúrta az egyik bika, és kórházba szállítás közben vérzett el, a másik áldozat a nézők közül került ki, a negyvenhét éves férfit egy a védőkorláton áttörő bika koncolta fel.

Bika és áldozata
Fotó: EPA
A sebesültek számáról ellentmondásos jelentések érkeztek, egyes hírek szerint heten, más értesülések szerint tizenketten sérültek meg. A Guardian értesülései szerint tizenegyen szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket, négyüknek súlyos az állapota. Az ünnepséget a két haláleset után azonnal félbeszakította a város polgármestere.

A leghíresebb és egyben a legtöbb tiltakozást is kiváltó pamplonai bikafuttatáson idén és tavaly júliusban többen megsérültek, de halálos áldozatot nem követelt az esemény.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.