Emőke
8 °C
19 °C

Megússzák büntetés nélkül Clinton távozó alkalmazottai

2001.01.29. 14:39
Nemcsak a W betűk hiányoztak a fehér házi számítógépek billentyűzetéről, hanem sokkal nagyobb kárt is okoztak a távozó Clinton-alkalmazottak a Fehér Házban: egyes lapok szerint még a mellékhelyiséget is graffitikkel csúfították el. A Bush-adminisztráció nem indít eljárást a randalírozó alkalmazottak ellen.
Először frappáns viccnek tűnt mindenki számára, hogy a Fehér Házból távozó Clinton-alkalmazottak több tucat (a Washington Post szerint közel száz) számítógép-billentyűzetből kiszedték vagy filctollal átsatírozták a W betűt. A beköltöző alkalmazottak szerint azonban ennél nagyobb kárt is okoztak a munkahely nélkül maradt Clinton-alkalmazottak: elvágták a telefonvonalakat, a telefonok mellékszámait össze-vissza cserélték, obszcén üzeneteket hagytak a fénymásolókban, a hűtőszekrényekben pedig romlandó étel maradt utánuk, a mellékhelyiségeket pedig graffitivel "díszítették"..

Bush gyakori nyelvbotlásaira célozva a régi alkalmazottak számos irodaajtó feliratát szinte kimondhatatlan szavakra cserélték. Az alkalmazottak az irodában hagytak egy mondvacsinált Time magazin címlapot, amelyen a szomorú Bush obszcén szavakkal illeti a floridai választások idején sűrűn kimondott kedvezőtlen ítéletek egyikét.

Az Air Force One fedélzetéről is tűntek el dolgok
Az alkalmazottak nemcsak a Fehér Házban randalíroztak. A Washington Post tájékoztatása szerint az elnöki repülőgépet, az Air Force One-t is kár érte, onnan üvegből készült apróbb tárgyak tűntek el.

Ari Fleicher szóvivő nem árulta el a sajtónak, hogy pontosan mekkora kárt okoztak a távozó Clinton-alkalmazottak, ám elmondta, nincs feljelentés az ügyben, csupán pontosan összegyűjtik, hogy milyen ,,vicceket sütöttek el". A Demokrata Párt szerint az alkalmazottak csupán viccelődtek, de egyértelműen munkahelyük elvesztéséből adódó idegességüket is ily módon vezették le.

Clinton hatalomátvétele sem volt zökkenőmentes: az 1993-ban hivatalba lépő alkalmazottak azért sírtak, mert számos számítógép merevlemeze hiányzott. Mint később kiderült, azokat egy független ügyész foglaltatta le, miután a Bush-személyzet kétes ügyeit vizsgálta. Egy virginiai kormányzó 1998-as hatalomátvételekor pedig az elődeit azzal vádolta, hogy az összes fénymásolóból kifogyasztották a tonert, összezavarták a telefonrendszert és az összes számítógépet egy halomba dobálták.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.