Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Súlyos buszbaleset Bács megyében

2003.01.31. 16:24
Három súlyos és négy könnyű sérültje van a Bács-Kiskun megyében péntek délután történt buszbalesetnek. Súlyosan megsérült egy gyermek is, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint mind az öt súlyos sérültet a kecskeméti kórházba szállították.
A Volán Budapestről Szarvasra tartó autóbusza a 44-es úton, a 14-es kilométerkőnél fordult árokba a havas, csúszós úton. Hét embert szállítottak kórházba, közülük hármat súlyos sérüléssel. A katasztrófavédelem közlése szerint a mentés - tűzoltók bevonásával - jelenleg is tart. A HaveriaPress információi szerint a busz teljesen tele volt utasokkal, akiknek nagy része hazautazó diák volt.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője az Indexnek elmondta, 7 mentőautóval és egy helikopterrel mentek ki a helyszínre. A súlyosan megsérült kisfiút a helikopterrel szállították a kecskeméti kórházba. A mentőszolgálat közlése szerint az autóbusz 25-30 utasa közül a többiek vagy épségben, vagy kisebb horzsolásokkal, karcolásokkal vészelték át a balesetet. A kisebb sebesüléseket a mentősök a helyszínen ellátták. A gyógyintézeti ellátásra nem szoruló utasokat egy mentesítő buszjárat vitte tovább.

Fékezett a buszsofőr

A busz a nagy hóesésben araszolt a kocsisorban, amikor a sofőr észrevette, hogy a busz előtt fékezni kezdett egy kamion. A buszsofőr ekkor szintén fékezni kezdett és átkormányozta járművét a szemközti sávba, ahol éppen semmilyen jármű nem közlekedett. A busz szinte már állt, amikor a havas úton megcsúszva beleborult a szemközti sáv melletti árokba.

A Volán fődiszpécsere az MTI-nek elmondta, hogy az Ikarus-350 típusú autóbusz jó műszaki állapotban volt, tavaly végeztek rajta felújítást. Hozzátette: az árokba csúszott tizenegy éves jármű a baleset előtt nem lépte túl a megengedett sebességet, sőt, a csúszós út miatt kifejezetten lassan haladt.


Legutóbb tavaly december 5-én történt súlyos buszbaleset Magyarországon. Akkor a Fejér megyei Magyaralmás és Sárkeresztes között közlekedő, munkásokat szállító autóbusz összeütközött egy kamionnal. A balesetben két ember meghalt, heten pedig megsérültek.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.