Mária
-6 °C
2 °C

Huszonnégy sérültje van a balatoni buszbalesetnek

2003.10.18. 13:47
Egy ember súlyosan, huszonhárom pedig könnyebben sérült meg, amikor két Volán-busz egymásba szaladt a 71-es úton szombat reggel Balatonkenese és Balatonfűzfő között. Az utat teljes szélességében lezárták.
Huszonnégyen sérültek meg, amikor egymásnak rohant két menetrend szerinti autóbusz a 71-es főúton. A baleset szombaton reggel, kevéssel háromnegyed nyolc előtt történt, Balatonkenese és Balatonfűzfő között.

Nem tudta kikerülni

Az egyik Veszprém megyei Volán-társaság Fűzfő felől Kenese irányába tartó buszába egy mögötte haladó, szintén Veszprém megyei, menetrend szerint közlekedő busz hajtott bele. Az első busz sofőrje egy korábbi baleset miatt lassított le, amikor a hátulról érkező busz nekiütközött. A hátsó jármű vezetője az utolsó pillanatban még kísérletet tett a fékező busz kikerülésére, ám az ütközést már nem kerülhette el. Járműve jobb első része így megrongálta az előtte lassító busz bal hátsó részét.

Súlyos sérült

A buszbaleset huszonnégy sérültje közül tizenkilenc embert kórházba szállítottak, öt személyt pedig a helyszínen láttak el a mentők. A legsúlyosabbak egy 48 éves asszony - a sofőr melletti, idegenvezetői ülésben utazó nő - sérülései voltak, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzáfűzve, hogy a többiek könnyebb sérülést szenvedtek.

A hírügynökség értesülései szerint a sérültek között volt a Tapolcával szomszédos Kisapáti független polgármester-asszonya is. Az utat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Papkeszi felé terelték el. A baleset pontos körülményeit a veszprémi kapitányság vizsgálja, egyúttal tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt eljárást indítottak az ügyben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!