Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Életben van a lengyel busz egyik sofőrje

2002.07.02. 12:22
Mind a tizenkilenc halálos áldozatát azonosították a hétfő hajnali buszbalesetnek, közölte a budapesti Lengyel Nagykövetség. A szerencsétlenség következtében három kisfiú maradt árván.
Azonosították a hétfő hajnali lengyel buszbaleset mind a 19 halálos áldozatát, mondta Roman Kowalski, a budapesti Lengyel Nagykövetség ideiglenes ügyvivője. Hozzátette, azért járt nehézségekkel az azonosítás, mert a buszon utazó 51 személynél a hatóságok eddig csak harmincegynéhány útlevelet találtak. Voltak olyanok is az utasok között, akiknek nem voltak ismerőseik az utasok között.

Újabb különrepülő indítását tervezik

A nagykanizsai kórházban lévő betegek állapota stabil, hazaszállításra várnak, mondta az Indexnek Dr. Muzsek István. A nagyatádi kórházban összesen két súlyos sérültet ápolnak. Az egyik utas súlyos, végtagi és belső sérülésekkel fekszik az intenzív osztályon, a másikat több műtétet követően a baleseti sebészeten kezelik. A marcali kórházban összesen tíz lengyel sérültet ápolnak, közülük kettőnek súlyos az állapota. A beszállítottaknak főleg mellkas- és gerincsérüléseik vannak, mondta Dr. Kundrát Anikó traumatológus.

A nagykövetség újabb különrepülőgépet csak akkor indít, ha az orvosok hazaengednek magyar kórházakban ápolt sérülteket. A tervek szerint újabb, rokonokat szállító különrepülőgép is indul Lengyelországból Magyarországra.

A hozzátartozók pszichológiailag nagy segítséget jelentenek majd, főleg annak a most árván maradt három kiskorú fiúgyermeknek, akiknek a szülei és legfiatalabb testvérük, egy kislány a tragédia áldozata lett. "A gyerekek - mondta el az ügyvivő - még nem is tudják, mi történt szüleikkel és kishúgukkal." Roman Kowalski jelezte, folyamatosan a kórházakban van és nyelvi segítséget nyújt Teresa Notz, a Lengyel Nagykövetség konzulja és Marcin Sokolowski, a követség első titkára, valamint Magyarországon élő lengyelek és lengyelül beszélő magyarok is csatlakoztak hozzájuk, hogy tolmácsolással segítsenek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!