Ambrus
-7 °C
3 °C

Elfogták a camorra egyik főnökét

2003.08.29. 12:37
Rendőrkézre került az egyik legkeresettebb olasz bűnöző, a nápolyi szervezett alvilág, a camorra egyik "történelmi" főnöke.
Az 52 éves Francesco Mallardót Nápoly közelében fogták el az olasz rendőrök. Mallardónak az A30-as úton, Nápoly közelében állítottak csapdát csütörtök éjszaka a rendőrök. A maffiózó feleségével együtt egy Fiat Multiplában tért vissza nyári vakációjából.

Kilőtték a kereket

A férfi csak lassított a rendőri felszólításra, majd a gázra lépve megpróbált egérutat nyerni. Mallardo elsodort két rendőrt, akiknek nem esett különösebb bajuk. Ezután az ügynököknek sikerült kilőniük a gépkocsi egyik kerekét, s alig néhány tízméterrel arrébb megállásra kényszeríteniük a körözött maffiózót.

Többször megszökött

A "Dagadt Carlantonio" gúnynéven is ismert Mallardo neve szerepelt a leginkább keresett 30 olasz bűnöző listáján, s egyben egyike a camorra öt körözött főnökének. Számos súlyos bűncselekmény, köztük emberrablások is szerepelnek bűnlajstromán. Korábban már többször őrizetbe vették, de eddig mindig sikerült kisiklania a hatóságok kezéből. Legutóbb 2000 áprilisában tartóztatták le. Azonban a szívbeteg maffiózó - a pármai szigorított fegyházban szívrohamot is kapott - egy torinói klinikáról szervezte meg szökését.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!