Natália
-3 °C
7 °C

Pert nyert a szupermodell

2002.03.27. 13:18
Személyiségi jogi pert nyert a Naomi Campbell a brit Mirror lap ellen. A szupermodell mindössze 3,500 font kártérítést kapott - jelentette a BBC.
Naomi Campbell azért indított pert az újság ellen, mert az olyan képeket közölt, amelyeken Naomi éppen elhagyja a Névtelen Kábítószerfüggők összejövetelét tavaly februárban. Justice Morland bíró megalapozottnak találta a modell vádjait, hogy a Mirror a kép első megjelenése után 'rászállt'. Hozzátette, hogy a kártérítés a modell személyiségi jogai és az adatvédelmi törvény megsértése miatt jár. A 31 éves Campbell nem volt jelen az ítélethirdetésnél.

Szimpatikus képek

A lapot kiadó MGN Ltd. arra hivatkozott, hogy Nagy-Britanniában nincs pontos törvény arra, hogy mi számít a személyiségi jogok megsértésének. Hozzátették, hogy szerintük egy modell nem várhatja el, hogy ugyanolyan módon kezeljék a magánéletet, mint a többi emberét. A bíró nem fogadta el ezeket az érveket, sem azt, hogy a 'képek a modell problémájának szimpátiával teli megközelítését tükrözik.' Az eljárás ez idáig mintegy 200 ezer fontba került.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.